labdarúgás előzetes

2019.02.22. 17:46

Hatpontos rangadót vív a Rákóczi

A tabella második helyén álló ZTE FC együttesét fogadja a Merkantil Bank Liga NB II. 25. fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC.

Klein Péter

Igazi hatpontos rangadót vív a Kaposvári Rákóczi FC vasárnap 18 órakor. A harmadik helyezett somogyi zöld-fehérek ugyanis a három ponttal előttük álló, második ZTE FC csapatát fogadják a Rákóczi-stadionban. Az izgalmasnak ígérkező rangadót az M4 Sport is műsorra tűzi.

– Arra készülünk, hogy megszakítsuk a ZTE győzelmi sorozatát – fogalmazott Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Háromból hármat nyertek, de a Győr ellen a hosszabbításban egy olyan tizenegyest kaptak, amit húszévente egyszer fújnak be. Remélem, hogy a vasárnapi meccs után marad a három győzelem a nevük mellett, mi mindent megteszünk ezért. Tudjuk, hogy nagyon jó csapat a Zete, ráadásul a feltételek között óriási különbségek vannak. Jól igazoltak, hiszen NB I-ből három, az NB II-ből pedig két játékost szerződtettek. Erős a keretük, nem véletlenül állnak második helyen ötven ponttal. Ettől függetlenül meg akarjuk mutatni, hogy nekünk is jó csapatunk van. Egy rangadó mindig háromesélyes, az adott forma, a taktika, a mentális állapot és a szerencsefaktor is döntő lehet. Remélem, hogy felénk billen majd a mérleg nyelve.

Ősszel Szakály Attila és Andorka Péter találataival sikerült legyőznie az addig még veretlen Zetét a Rákóczinak, s a zöld-fehérek ezúttal is hasonló teljesítményre készülnek.

 

Nyerni akarnak

A kaposváriak vezetőedzője számára nem ismeretlen a zalaegerszegi labdarúgás. Waltner Róbert játékosként bajnoki, valamint gólkirályi címet is ünnepelhetett a ZTE együttesével. Sőt továbbra is ő vezeti a zalaiak örökös góllövőlistáját 92 találattal. Emellett 2008-ban elnyerte az év zalai felnőtt férfi sportolója címet, ugyanebben az évben a Nemzeti Sport is megválasztotta az év legjobb játékosává.

– Mindenre szívesen emlékszem vissza az ott töltött időszakból – mondta Waltner Róbert. – Nagy részben a Zalaegerszegnek köszönhetem, hogy most az vagyok aki. Csak a legjobbakat tudom mondani erről az együttesről, ami mindig a szívem csücske marad. Imádom a várost, a csapatot, szeretem az ott élő embereket és tisztelem a klubot. Azonban most a Kaposvár sikeréért dolgozom és félre kell tennem az érzelmeket, bár ez nehéz lesz. Ha választhatnék, akkor azt kívánnám, hogy nyerjük meg a bajnokságot, a ZTE pedig jusson fel az NB I-be, mert ezzel ők is elérnék a céljukat. Mindig a legjobbakat kívánom a Zetének, de ezen a meccsen mi akarunk nyerni.

 

Ezek is érdekelhetik