Kézilabda EHF kupa

2019.03.10. 21:05

Irány az elődöntő: a Viborg lesz az ellenfél

Kettős győzelemmel, nyolcgólos különbséggel jutott a női kézilabda EHF-kupa elődöntőjébe a Siófok KC, ahol a dán Viborg lesz az ellenfele.

Keszthelyi Zoltán

A norvégoknál a volt győri beálló Löke, a balatoniaknál pedig Kobetic hagyta ki a visszavágót, az utóbbi néhány hétig nem állhat Tor Odvar Moen edző rendelkezésére sérülés miatt. Jó hír viszont, hogy Janjusevic és Such ott volt a pályán, akiktől ezúttal Jezicet választották a találkozó legjobbjának.

Az otthon héttel bukó norvégok mindössze nyolc percig tartották magukat, akkor még döntetlenre álltak a csapatok, aztán beindultak a balatoniak és végül nyolccal nyerték az első harminc percet. A lefújás után Moen edző is kiemelte csapata fantasztikus első félidei teljesítményt támadásban. Kobetic nélkül dobott huszonhárom gól bizony megsüvegelendő teljesítmény.

 

A szünetben tehát összesítésben már tizenöt volt az előny, így némileg érthető, hogy a tét nélküli második fél­idő már nem sikerült annyira jól, ám arra azért vigyáztak Nze Minkoék, hogy a győzelem hazai pályán is meglegyen, kiszolgálva ezzel a hazai szurkolóikat.

Kilencgólos előnyt adtak le a második harminc percben a somogyiak, melyben hat perccel a vége előtt egyre felzárkóztak a norvégok, ám Aoustin és Böhme találatai végül meghozták az újabb sikert.

A balatoniak ellenfele az EHF-kupa elődöntőjében a dán Viborg lesz, mely nyolcgólos hazai siker után otthon öttel verte a szintén dán Nykobingot, míg a másik ágon Ikast–Esbjerg találkozót rendeznek a kupadöntőért.

Kiváló első félidőt produkált a somogyi együttes

Siófok KC–Storhamar (norvég) 32–31 (23–15)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Prastalo, Balvan (Bosznia)-Hercez­eg­ovina).

Siófok KC: Solberg – Böhme 4, Gonzalez 4, Nze Minko 8(2), Jezic 6, Perianu 2, Aoustin 5. Csere: Dedu (kapus), Elghaoui, Khmyrova 2, Janjusevic1, Such. Edző: Tor Odvar Moen.

Storhamar: Masson – Skinnehaugen, Enkerud 4, Solberg Svele 1, Folkvord 8, Riegelhuth 8(2), Venn 7. Csere: Lidén (kapus), Nestaker 3, Aambakk Fredriksson, Fossheim. Edző: Arne Senstad.

Kiállítások: –, illetve 4 perc.

Hétméteres: 3/3(2/2), illetve 2/2(1/1).

Tor Odvar Moen: – Elképesztően elégedett vagyok az első félidőben nyújtott védekezéssel, főként a támadójátékkal. Ellenállhatatlanok voltunk. A második játékrészben variáltam a csapaton, nagyobb volt a csata, de így is büszke vagyok, hiszen ott vagyunk az elődöntőben.

Estelle Nze Minko: – Kobetic hiányában máshogy kellett játszanunk. Az első félidőt nagyon megpörgettük, a másodikban viszont megakadt a gépezet, és a végére egy picit el is fogytunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában