Labdarúgás

2019.04.21. 20:10

Visszatért a győzelem útjára a Rákóczi FC

Budafokon lépett pályára a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. 33. játéknapján. A somogyi zöld-fehérek az első félidőben a rutinos Rajczi Péter találatával kerültek előnybe, s ezt megtartva gyűjtötték be a három pontot.

Klein Péter

Támadószellemben léptek pályára a fővárosban a sorozatban három mérkőzést elveszítő kaposváriak. Waltner Róbert tanítványai többet birtokolták a labdát, s az első negyed órát követően több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak. Elsőként Szakály Attila, majd Nagy Richárd lövésénél mutatott be bravúrt Kovács Zoltán, míg Nagy Krisztián kísérlete elkerülte a kaput. Rajczi Péter viszont már előnyhöz juttatta a zöld-fehéreket. A rutinos támadó Nagy Richárd beadása után közelről lőtt a hálóba.

A második játékrészben elején veszélyeztetett a hazai együttes: Kórner Martin fejelt egy szabadrúgást követően Bonnyai Márk kapujába, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Az utolsó negyed órába lépve a korábban Kaposváron is játszó Kulcsár Kornél találta telibe a kapufát, s ezzel el is lőtte maradék puskaporát a budapesti egylet. A Rákóczi a végén magabiztosabbá tehette volna a sikerét, de Beliczky Gergő nem talált kaput egy kipattanó után.

A kaposváriak remekül védekezve arattak újabb idegenbeli sikert, aminek köszönhetően három vesztes meccset követően újra visszataláltak a győzelem útjára.

Budafoki MTE–Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–1)

Budapest, 300 néző. V.: Nagy R. (Szilágyi R., Kulman).

Budafoki MTE: Kovács Z. – Margitics, Vaszicsku (Khiesz, 21. p.), Króner, Kirják – Veszelinov (Kercsó, 63. p.), Oláh B. – Kovács D., Micsinai (Pölöskei P., 81. p.), Vankó – Kulcsár K. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Vachtler, Ur, Fodor M., Hadaró – Szakály A. (Godzsajev-Telmán, 79. p.), Nagy K. – Nagy R. (Nagy J., 76. p.), Beliczky, Bíró D. (Borbély Á., 37. p.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerző: Rajczi (34. p.).

Sárga lap: Vaszicsku (21. p.), Margitics (53. p.), illetve Nagy R. (40. p.), Rajczi (45. p.), Vachtler (56. p.), Nagy K. (58. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában