kézilabda

2019.05.07. 13:55

Egy újabb bajnoki Székesfehérváron, az Esbjerg elleni döntő árnyékában

Történetének legnagyobb sikere előtt áll az EHF kupa döntőjében szereplő Siófok KC, ám annak kiharcolása előtt egy hétközi bajnoki is vár a klubra Székesfehérváron, az Alba Fehérvár otthonában, szerdán 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Ezt a találkozót egy nappal később rendezték volna, ám a balatoniak hétvégi kupadöntője miatt került erre az időpontra. Ezen változtatás ellenére nehéz azt mondani, hogy mindent alárendeltek Siófokon ennek az Esbjerg elleni párharcnak, mert ez a fehérvári tizenhárom nap alatt már az ötödik igenbeli meccsük Kobeticéknak! Még elképesztőbb milyen energiákkal bírnak az utóbbiak, ha hozzátesszük; 43 nap alatt ez a tizenegyedik tétmérkőzésük! Nagy kérdés persze, hogy ezt a fehérvárit – ha már le kell játszani – ezúttal milyen összeállításban teljesítik, a hétvégi, Esbjerg elleni rangadó előtt...

Egy biztos; a balatoniak szempontjából lényegtelen a végeredmény, hisz összevetésben jobbak az Érdnél, így a hátralévő két bajnokiból egyet is elég hozniuk a bronzéremhez, még akkor is, ha a rivális otthon megveri a Fradit, majd idegenben a Dunaújvárost. Az utolsó fordulóban Kobeticék a kieső helyen álló Budaörsöt fogadják, ami azért biztos két pontot ígér.

Fontos az összeállítás szempontjából az is, hogy nehéz mérkőzés vár a lányokra, még ha csak hetedik is a tabellán a házigazda! A királyok városában ugyanis eddig a Fradi, Győr kettősön kívül csak az Érdnek sikerült nyerni, huszonhat pontjukból tizenhetet a Köfém csarnokban gyűjtöttek. Már nem sokáig lépnek itt pályára, a napokban rakták le ugyanis egy ötmilliárd forintból épülő, négyszintes, két pályával is bíró sportcsarnok alapkövét – mely a kosarasok és a tekézők mellett – a kézilabdázók új otthona lesz. A mérkőzéseiken 2700 nézőt tudnak fogadni, a tervek szerint 2021-től!

A bajnokira visszatérve az utóbbi időben jól ment a fehérváriak ellen, hisz két éve kaptak ki tőlük legutóbb. Deli Rita szerint teher nélkül kell játszaniuk, esélyük pedig csak akkor van, ha kihagy a Siófok figyelme. Illetve még akkor, ha pihenteti kulcsjátékosait Moen edző az Esbjerg elleni kupadöntőre, ami azért fontosabb. Nagy téttel persze már a tabellán most hetedik Alba számára sem bír ez a bajnoki, hisz hatodiknál jobbak már semmiképp nem lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában