futball éjszakája

2019.09.06. 18:48

Pár órára mindenki NB I.-es játékos lehetett

Második alkalommal rendezték meg Magyarországon a Futball Éjszakája elnevezésű programot. Az országos rendezvénysorozatba kilenc első osztályú együttes, köztük a Kaposvári Rákóczi FC is bekapcsolódott.

Klein Péter

Az élvonalbeli somogyi klub elsőként egy edzőmérkőzéssel várta a szurkolóit, akik a folytatásban maguk is kipróbálhatták milyen is az NB I.-es labdarúgók élete. Kezdetnek Balázs Péter, a Kaposvári Rákóczi FC erőnléti edzője mozgatta meg részvevőket, akikre ezt követően még számos program várt. A legkisebbek együtt edzhettek a Rákóczi labdarúgóival, s mindenki kipróbálhatta, hogy milyen egy kemény Gyenes András féle kapusedzés. Az idősebb korosztályt egy jó hangulatú stadiontúra várta, ahol Takács Róbert technikai vezető mesélt a klub múltjáról és jelenéről.

 

– Azt gondoljuk, hogy a labdarúgást népszerűsíteni kell, ezért is csatlakoztunk immár második alkalommal a rendezvénysorozathoz – nyilatkozta Takács Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC technikai vezetője. – Nagyon sok bírálat érte az utóbbi időben a magyar és a kaposvári labdarúgást is, hiszen látjuk mi is a közösségi médiában és olvassuk a különböző fórumokon, ahol kapunk hideget-meleget. Számunkra fontos, hogy népszerű legyen a labdarúgás Kaposváron és az, hogy szurkolók minél jobban megismerjék a klubot. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy azok a gyermekek, akik esetleg még a stadionban sem jártak most ráléphettek a zöld gyepre és együtt edzhettek a felnőtt csapat játékosaival, valamint járhattak az öltözőkben is.

A közös edzésen az ifjú labdarúgó-palánták csillogó szemmel végezték a gyakorlatokat a felnőtt csapata játékosaival közösen.

Petrók Viktor vezényletével tartottunk egy közös edzést – mondta Hegedűs Dávid, a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya. – Fontos számunkra, hogy népszerűsítsük a labdarúgást és az is, hogy szorosabbra fűzzük az utánpótlással való kapcsolatunkat. Bízom benne, hogy a fiatalok közül jónéhánnyal sikerült megkedveltetnünk ezt a sportágat.

A programsorozatot tizenegyesrúgó-versennyel zárta, ahol mindenki egy névre szóló oklevéllel gazdagodott, az első három helyezett pedig egy-egy belépőt is kapott a DVTK elleni mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában