kézilabda

2019.10.24. 13:48

Erős csapattal kezdi az EHF-et az SKC, Moenék állnak a kihívás elé

A Siófok KC vezetőedzője, Tor Odvar Moen és kulcsjátékosa, Andrea Kobetic szerint is erős ellenfelet kapott a csapatuk a női kézilabda EHF-kupában.

Molnár Gábor

Fotó: NemA

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a Siófok KC kézilabdacsapata címvédőként a kiemelt kalapból várta az EHF-kupa sorsolását, s a francia Nantes Atlantique Handball-lal került össze.

Az esemény után Tor Odvar Moen vezetőedző, és Andrea Kobetic élőben jelentkezett be Siófokról, és adott interjút az EHF TV-nek.

– Egy nagyon erős ellenfelet kaptunk a második kalapból, talán az egyik legerősebbet – nyilatkozta Tor Odvar Moen. – Ezzel azonban nincsen semmi probléma, szeretjük a kihívásokat. Nagyon várjuk már a sorozat kezdetét, tavaly is hatalmas pluszmotivációt adott. Ez idén is így lesz, készek leszünk a feladatra. Az elkövetkező napokban feltérképezzük az ellenfelet, annak pedig külön örülök, hogy hazai pályán a saját szurkolótáborunk előtt vívhatjuk meg a visszavágót.

– Riválisunk tele van jó játékosokkal, s láttam, hogy a hétvégén döntetlent játszottak a Bajnokok Ligájában még hibátlan Brest Bretagne gárdájával – mondta az EHF TV-nek Andrea Kobetic, aki az előző gólkirálynője volt. – Jól teljesítenek hazájuk bajnokságában, így kemény feladat előtt állunk. Francia csapattársaink biztosan sok hasznos információval szolgálnak majd, egy jó és izgalmas párharcra számítok.

A párosharcok között egyébként találunk dán, norvég, orosz, és román összecsapást is, a magyar klubok viszont elkerülték egymást. Az Érd az orosz Kuban, a DVSC a szerb Jagodina, míg hétvégi ellenfelünk, a Vác a török Kastamoun Belediyesi GSK ellen készülhet. A Nantes csapata jelenleg harmadik helyen áll a francia bajnokságban. Ellenfélmustra rovatunkban hamarosan részletesen is bemutatjuk őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában