labdarúgás

2019.10.20. 16:21

Kiélezett meccsen ikszelt a Balatonlelle

A BKV Előre együttesét fogadta a Greenplan Balatonlelle SE az NB III. Nyugati csoportjának tizenegyedik fordulójában. A somogyiak bár mezőnyben jobban futballoztak, de ez csak egy pontra volt elég számukra.

Klein Péter

A találkozó első játékrészében a hazaiak akarata érvényesült a pályán. A somogyiak mezőnyben sokkal jobban, agilisabban futballoztak, míg a fővárosiak igen kényelmesen, körülményesen építették támadásaikat. Ennek ellenére igen kevés helyzetet hozott ez a játékrész, s főként az volt meglepő, hogy a BKV az első lehetőségét gólra váltotta, ráadásul a legjobbkor, a félidő utolsó percében. Igaz, ehhez kellett a hazai védők hibája is, hiszen Huszárik Zsolt három ember között centerezett Balogh Bence elé, aki közelről perdített a hálóba. A gól után rögtön megduplázhatta volna előnyét a fővárosi gárda, de Huszárik Zsolt bal alsóba tartó fejesét nagy bravúrral tolta ki Ritzl Bence.

A második félidőben nagy energiákat mozgatott meg a Greenplan Balatonlelle SE az egyenlítésért, amely végül is sikerült a hazaiaknak. Ehhez kellett Palásthy Dávid kapus hatalmas hibája is, hiszen Körmendy Kevin távoli, lapos, nem túl erős lövése átcsúszott a kezei alatt. Az egyenlítés után támadásban maradt a hazai együttes, de nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani. A hajrában mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, hiszen felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de újabb gól már nem esett.

A balatoniak zsinórban a második mérkőzésükön játszottak döntetlent, de ezzel a ponttal még nem tudtak feljebb lépni a tabellán.

Greenplan Balatonlelle SE–BKV Előre 1–1 (0–1)

Balatonlelle, 300 néző. V.: Altorjay (Vörös, Schweighardt).

Greenplan Balatonlelle SE: Ritzl – Katona Gy., Hegedűs Gy., Kiss K., Balogh B. – Pap M. (Benke, 54. p.), Fila (Németh G., 73. p.) – Hrabovszki, Szegő, Körmendy – Péntek. Vezetőedző: Kenéz Szabolcs.

BKV Előre: Palásthy – Kálmán Zs. (Delea, a szünetben), Girán, Miklósvári, Tóth K. – Csepregi, Ferkó (Szabó L., 82. p.) – Ihos, Csanálosi (Katz, 89. p.), Huszárik – Balogh B. Vezetőedző: Menczeles Iván.

Gólszerzők: Körmendy (63. p.), illetve Balogh B. (45. p.)

Sárga lap: Balogh B. (90. p.), Katona Gy. (91. p.), illetve Kálmán Zs. (24. p.), Miklósvári (31. p.), Girán (66. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában