labdarúgás előzetes

2019.10.04. 17:03

Sokgólos meccset ígér az újonc vendégjátéka Siófokon

A remek formában lévő, legutóbbi három bajnokiját megnyerő, most feljutó, tízedik helyen álló Ajkát fogadja a BFC Siófok vasárnap, 17 órakor. Közönségszórakoztató találkozó várható, hisz a vendégek mindegyik bajnokiján volt eddig gól, nem is akármennyi, kilenc meccsen harminckilenc, vagyis átlag 4,3!

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Az újonc nem spórol a találatokkal; a zöld-fehéreknél többet csak MTK szerzett, ellenük eddig csak a Kazincbarcika és a Győr úszta meg kapott gól nélkül. Nagy Mihály Krisztián már hatnál, aki legutóbb a harmadosztályban sem fogta vissza magát, 23 találattal járult hozzá a feljutáshoz. Hogy mégsem az élmezőnyhöz tartoznak, azt a védekezésüknek köszönhetik, náluk több kapott gólt ugyanis csak a Vác tud felmutatni. A balatoniak viszont épp ebben erősek, hisz a Győrrel egyetemben az övék a legkevesebb! A Győrieknek – igaz még az első fordulóban – sikerült is lenullázni az Ajkát, amire a balatoniaknak is megvan minden esélyük, ami nagy lépés lenne a győzelem felé, főként annak tudatában, hogy a vendégek eddig minden bajnokijukon kaptak gólt. Remélhetőleg ez a sorozatuk nem Siófokon szakad meg… Ezért sokat tehet Szakály, illetve Horváth Péter, akik az utóbbi időben adósak a gólokkal, ám remélhetőleg újra elkapják azt a bizonyos fonalat. Ők ketten sokat tehetnek a támadójáték minőségének javításáért, ami azért még ad feladatot Gál István edzőnek. Miközben a balatoniaké a legkevesebb kapott gól, a rúgott gólok alapján már „csak” kilencedikek, igaz ebben a rangsorban vannak, akik eggyel több meccset játszottak.

A gyenge ajkai védekezés mellett a hazai pálya is nagy esély a sikerre miután saját közönsége előtt már tíz veretlen bajnokinál tart a Siófok, legutóbb a Kaposvár nyert a Balaton fővárosában még márciusban! Nagyon fontos lenne kiküzdeni valahogy ezt az újabb három pontot a közönség segítségével, mert a tabella első két helyén álló Győr és MTK egymással játszik ebben fordulóban, vagyis akár a tabella élére is állhatna a BFC Siófok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában