labdarúgás

2020.03.13. 14:29

Egységesen futballozva törne győzelemre a Balatonlelle

A Lipót Pékség SE ellen vívja a tavaszi szezon első hazai mérkőzését a labdarúgó NB III. Nyugati csoportjában a Greenplan Balatonlelle SE. A mérkőzés, melyet zárt kapuk mögött rendeznek szombaton 14.30 órakor kezdődik.

Klein Péter

Fotó: NEMETH LEVENTE

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében, a koronavírus elleni védekezés érdekében minden labdarúgó mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek, így a balatonlellei klub is kéri a szurkolókat, hogy ne látogassanak ki a találkozóra, melyet ezúttal a március tizenötödikei nemzeti ünnep miatt szombaton rendeznek.

– Az, hogy nem lesznek nézők, véleményem szerint nem befolyásolja majd a mérkőzés kimenetelét, de természetesen jó lett volna a saját szurkolóink előtt játszani, azonban az egészség megőrzése a legfontosabb – fogalmazott Bőzsöny János, a Greenplan Balatonlelle SE vezetőedzője. – Az eddig elért eredményei alapján bátran kijelenthetjük, hogy jó csapat a Lipót, hiszen ezt a bajnokságban és a Magyar Kupában is igazolta. Nekünk javulnunk kell ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Remélem, hogy ezen a mérkőzésen már lehet majd látni erre utaló jeleket.

Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, ha a Real Madrid lenne, nekünk akkor is csak egy cél lebeghetne a szemünk előtt: a győzelem. Erre vonatkozóan el is mondtam egy példát a játékosoknak: a múlt hétvégén a tizenkettedik helyen álló Real Betis otthonában játszott az első helyen álló Real Madrid és a hazaiak nyertek 2–1-re. Tehát a világ egyik legjobb csapatát sem lehetetlen megverni. Példák tehát vannak, nem csak a világ legjobb bajnokságaiban, hanem az NB III.-ban is. Egységesen kell futballoznunk, s ez eredményhez vezethet.

A szintén újonc Lipót jól szerepel a bajnokságban, hiszen a harmadik helyről várja a találkozót, de az első hely is lőtávolban van a Győr-Moson-Sopron megyei csapat számára, hiszen csak hat pont a lemaradása az Érddel szemben. A lipótiak a kupában is megmutatták, hogy komolyan kell venni őket, hiszen hazai pályán megverték az NB I.-es Zalaegerszeget (a visszavágón azonban kikaptak, így búcsúztak a sorozattól), s a másodosztályú Gyirmótot is kiejtették.

A bajnokság tavaszi szezonját a Lipót egy BKV Előre felett aratott 3–1-es sikerrel, míg a Greenplan Balatonlelle SE egy ménfőcsanaki vereséggel nyitotta. A somogyi együttes hátránya így egy ponttal nőtt, s már tizenkilenc egység a még bent maradást érő helyen áll Sárvárral szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában