labdarúgás

2020.03.06. 10:42

Mindenkinek akarnia kell a sikert a sereghajtó Lellénél

Kilenc hét kemény munkával és ugyanennyi edzőmérkőzéssel készült a harmadosztály tavaszi szezonjára a Greenplan Balatonlelle SE együttese, amely vasárnap 15 órakor a Herold Trans Ménfőcsanak otthonában lép pályára a 18. fordulóban.

Klein Péter

Sereghajtókén várja a bajnokság tavaszi szezonját a Greenplan Balatonlelle SE gárdája.

– Azt, hogy mire volt elég az elmúlt kilenchetes felkészülés majd a bajnoki szereplés mutatja meg – fogalmazott Bőzsöny János, a Greenplan Balatonlelle SE vezetőedzője. – Ha ez nem lesz sikeres, akkor nem biztos, hogy a felkészülésben kell keresni a sikertelenség miértjét, de ha sikeres lesz, akkor az biztos, hogy az a felkészülésnek köszönhető. Ez ellentmondásnak tűnik, de mégsem nem az, ugyanis kilenc hét kell ahhoz, hogy a szervezetben kondicionális változás következzen be, míg mentalitásbeli változást egy hét alatt is el lehet érni. A játékosok becsülettel végig dolgozták a felkészülést, melyben nagyon-nagy szerepe volt Deme Norbert másodedzőnek és Szabó András erőnléti edzőnek. Nagy volt a keretben a fluktuáció, hiszen kilencen távoztak és heten érkeztek, az újaknak pedig fel kell venniük azt a ritmust, melyet ez az osztály diktál. Az edzőmérkőzések azt a célt szolgálták, hogy az érkezőket beépítsük a csapatba, de valaki mindig hiányzott.

– Nagyon hosszú a kilenc hét, de nem bántam volna, ha még két hétig tart a felkészülés, hogy még jobb állapotban legyünk. Ami probléma volt az a játékfelfogás a harmadosztályú együttesek ellen, pedig minden meccsen ugyanúgy kell passzolni, futni, helyzetet kialakítani, védekezni, de a párharcok száma és ereje más. A harmadosztályú csapatok többnyire nagyon leegyszerűsített futball játszanak: rúgnak, futnak, ütnek-vernek. Az előző bajnokságban törekedtünk arra, hogy jól érezzék magukat a pályán a játékosok, látványos legyen a játék. Bár nem fogom feladni az elveimet, melyek szerint a futball azért van, hogy szórakoztassunk, szórakozzunk és eredményesek legyünk, azonban be kell látnom, hogy itt megfordult, hiszen első az eredményesség és ezt nem azért mondom, mert ott vagyunk ahol. Racionálisabb játékra kell törekednünk, ha bent akarunk maradni. Elmondtam a játékosoknak a Szekszárd elleni meccs után, hogy sokkal férfiasabban, erőszakosabban és önbizalomtól duzzadóbban kell játszani, még akkor is, ha utolsók vagyunk.

– Színházba járó ember vagyok, de nem hiszek abban a babonában, hogy a sikertelen főpróba sikeres premiert hoz – tette hozzá Bőzsöny János. – Én a munkában és a hozzáállásban hiszek. A szekszárdi vereség nem befolyásolhat minket semmiben, hiszen a bajnoki mérkőzésnek teljesen más az atmoszférája. Hit nélkül nem lehet élni. Elsősorban magunkban kell, hogy higgyenek a játékosok, az elvégzet munkában és a csapattársakban. Senkinek sem szabad úgy hozzáállni, hogy nem nyerünk, hiszen az léket üt a hajón.

Érkezett: Androsics András (Dombóvár), Horváth Péter (Kozármisleny), Kákonyi Dániel (Taksony), Mayer Milán (Kadarkút), Tajti Norbert (BFC Siófok), Zrínyi Miklós (szabadon igazolhatóként), Sós Márkó (szabadon igazolhatóként).

Távozott: Ritzl Bence (THSE-Szabadkikötő), Polgár Bálint (Balatoni Vasas), Pleszkán Tibor, Katona György (mindkettő Hódmezővásárhely), Neubauer Martin, Laczkó Dávid, Szabó Dániel, Balogh Bendegúz, (mind a négy Marcali), Németh Gergő (Ausztriában folytatja).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában