LABDARÚGÓ NB II.

2020.04.10. 19:00

Csődbe kerülhet a BFC Siófok

Hiába a BFC Siófok jó szereplése, a jövőre száz éves klubnál ezúttal az életben maradás a tét, ugyanis a tulajdonos György Tamás szerint csődhelyzet is kialakulhat a klubnál, miközben azt sem tudni véget ért-e a 2019/2020-as másodosztályú bajnokság vagy sem.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Nem megy, pontosabban ment rosszul a BFC Siófoknak, mely az ötödik helyen állt a másodosztályban, amikor járványveszély miatt határozatlan időre felfüggesztették a bajnokságot. Mindössze tizenhét nappal az utolsó, Dorog elleni bajnokit követően, március végén viszont nem egy dobogós helyezést, hanem már egy lehetséges anyagi csődöt vizionált György Tamás, a jövőre száz éves BFC Siófok jelenlegi tulajdonosa egy internetes portálnak adott nyilatkozatában és ennek elkerülése érdekében jelentős bércsökkentést helyezett kilátásba. – Bízom benne, hogy a játékosaink is átérzik a helyzet súlyosságát és meg tudunk velük egyezni – nyilatkozta György Tamás. – Amennyiben ugyanis nem fogadják el az új ajánlatot, úgy a klub csődbe mehet.

Némileg meglepő volt mindez, hisz ment a szekér, hat éve nem volt ilyen magasságokban a másodosztályú tabellán a klub, mint most, mely ráadásul február huszonhetedikén bejelentette Beliczky és Nikházi leigazolását vélhetően a minél jobb szereplés érdekében. Ehelyett egy hónap múlva jött a fentebb idézett György Tamás nyilatkozat…

Ez a helyzet a napokban tovább fokozódott, miután a labdarúgók nem fogadták el a klub ajánlatát… ­– Egyelőre nincs egyezség, patthelyzet van – nyilatkozta György Tamás, tulajdonos. – Bízom benne, hogy a játékosok megértik, nincs más választásuk. Rendkívül kevés mozgásterünk van, valós veszély a csőd. Van egy rendelkezésre álló forrás, amit szét tudunk osztani a játékosok között, de tíz egységből nem tudunk húsz egységet fizetni. Vagy belemennek a csökkentésbe, vagy csődbe viszik a klubot, de így sem, úgysem lesz több pénzünk.

György Tamás egyelőre nemet mondott lapunk megkeresésére, miként a labdarúgók sem nyilatkozhatnak a klub belügyeiről. Az viszont sejthető, hogy a balatoniaknál nem a más kluboknál megszokott 10, 20, 30, 40 vagy épp 50 százalékos megszorítástól lehet szó a fizetések esetében, hanem még ennél többről! Előbbieket bizonyára elfogadták volna a labdarúgók, akik közt többen is vannak, akik kötődnek a településhez és itt folytatnák pályafutásukat. Nincs ugyan pontos adat a siófoki labdarúgók fizetésének mértékéről, ám az sejthető, hogy a bajnoki tabellán előrébb állnak, mint a fizetésin ebbe a tizenkilenc csapatos NB II.-ben.

Ráadásul ez a csökkentés, mint egy korábbi nyilatkozatában György Tamás elmondta nem csak a járvány idejére szólna, pedig több olyan labdarúgó is van a keretben, akinek a nyáron nem jár le a szerződése. Legutóbb öt éve volt hasonló helyzetben a klub, ekkor érkezett György Tamás tulajdonosnak. Mint mondta, százmilliós nagyságrendű tartozást sikerült akkor eltüntetni.

Egy biztos; nem reménykeltő a siófokiak helyzete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában