RÖPLABDA NB I., FÉRFIAK

2020.05.15. 09:15

Ruben Wolochin maradt a Fino Kaposvár mestere

A 2020/2021-es idényben is az argentin Ruben Wolochin irányítja a Fino-Kaposvár férfiröplabda-csapatát. Ilia Makarov is újabb egy évvel hosszabbított, Ignacio Martinez viszont elköszönt.

Fenyő Gábor

Csütörtökön eldőlt, a 2020/2021-es szezonban is az argentin Ruben Wolochin irányítja a 18-szoros bajnok és 18-szoros Magyar Kupa-győztes Fino-Kaposvár férfiröplabda-csapatát.

– Az argentin szakemberrel egy évet hosszabbítottunk – mondta Kulcsár Tibor, a Fino-Kaposvár ügyvezetője. – Közben az is eldőlt, hogy az egyik orosz légiósunk, Ilia Makarov is újabb egy évre elkötelezte magát a csapthoz. A másik orosz játékosunk is megszerette Kaposvárt, szeretett itt lenni, ám ő még pár nap gondolkodási időt kért. A második számú feladónk, az olasz–argentin kettős állampolgársággal rendelkező Ignacio Martinez még márciusban hazatért Itáliába. Azóta nem is jelentkezett, úgyhogy tőle elbúcsúztunk.

A külföldi légiósok után most a magyar játékosokkal ül le tárgyalni a Fino-Kaposvár új vezetősége.

– Egyértelmű a célunk: ezt a társaságot szeretnénk együtt tartani – folytatta az ügyvezető. – A rájátszásban megmutatták, hogy komolyan kell velük számolni, ám a világméretű koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a bajnoki pontvadászat, s végeredményt sem hirdettek. Az viszont egyértelmű, hogy szükségünk van egy másik feladóra is. Van is kiszemeltünk, de hogy kiről van szó, az egyelőre hadd legyen a mi titkunk.

Feladót keresnek

A röplabdaszövetség döntése értelmében az együttes hosszú évek után ismét kipróbálhatja magát a Bajnokok Ligájában.

– Örömmel fogadtuk az MRSZ által kínált lehetőséget. A régi csarnokunk alkalmatlan volt BL-meccsekre, most viszont élni szeretnénk a lehetőséggel – mondta Kulcsár Tibor.

Nemcsak a hazatért Ignacio Martinez helyettesét keresik – Ruben Wolochin mester mellett Ilia Makarov és Jurij Kruzskov is Kaposváron ragadt, mivel törölték a repülőjáratokat –, hanem a kaposvári utánpótlás-csapatoknál is hiánycikk a feladó. A RÖAK karmestere, Tóth Máté (akit egymás után kétszer választottak meg az országos középiskolás diákolimpiai döntő legjobb feladójának) a fővárosban szeretne tovább tanulni, a szintén idén érettségizett Jámbor Dávid pedig Győrben képzeli el a folytatást.

Mindenesetre lesz munkája bőven Ruben Wolochinnak. A Fino-Kaposvár elődje ugyanis pontosan 30 éve került először a bajnoki döntőbe, ahol végül ezüsttel zárta az 1990/1991-es évjáratot. Utána viszont látványosan beindult a gépezet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában