RÖPLABDA

2020.06.08. 09:00

Hetedszer állhattak büszkén a dobogó tetejére

Új névvel – Kométa Kaposvár SE – vágtunk neki az új évezrednek, s (majdnem) úgy is kezdtük, mint ahogy befejeztük az előzőt. Bár a Magyar Kupában végül nem jött össze az arany, a bajnoki sorozat végén ismét a Demeter-csapat ünnepelhetett.

Fenyő Gábor

A 2000/2001-es szezon legnagyobb igazolása az egykori 70-szeres kubai válogatott Jose Alvarez Cutino megszerzése volt, aki korábban a Nyíregyházával lett bajnok. Érkezett még Neizer Zoltán a Szegedtől, Bozó Balázs a Csepeltől, valamint Kovács Balázs Zalaegerszegről, Mészáros Péter viszont egy évtized után elköszönt Kaposvártól.

A bajnoki döntőt megelőzte a Magyar Kupa végső fináléja. A Szegeden rendezett négyes fináléban az elődöntőben 3–1 arányban bizonyultunk jobbnak a Dunaferrnél, az április 24-én játszott aranymeccsen viszont 3–0-ra kikaptunk a házigazda – s immár Mészáros Péterrel felálló – szegediektől.

A bajnoki finálét – bár a somogyi megyeszékhelyen játszották az első meccset – a trónkövetelő Dunaferr nyerte 3–1-re, majd egy 3–0 arányú győzelemmel az arany kapujába érkeztek. A következő meccset itthon nyertük 3–0-ra, aztán következett a csoda. Dunaújvárosban a házigazdák már 2–0-ra vezettek, amikor magára talált a kaposvári társaság, s 3–2-re fordítottunk. Az utolsó szettben már 14–8-ra is vezettünk, de az újvárosiak elképesztő véghajrával felzárkóztak egyetlen pontnyira (14–13). Szerencsére az utolsó pontot mi hoztuk össze... A május 20-án játszott utolsó találkozón – legalább másfél ezren verődtünk össze a csarnokban, s végig zúgott a biztató és bátorító „Veletek vagyunk, győzni akarunk!” rigmus – csak egyetlen szettet engedtünk át újvárosi ellenfelünknek. Hét évet vártunk arra, hogy újra otthon, Kaposváron köszönthessünk és ünnepelhessünk bajnokcsapatot.

A Kométa Kaposvár SE bajnokcsapata: Zarka Péter, Geiger András, Dávid Zoltán, ifjabb Laszczik Iván, Pásztor Attila, Bánhegyi István, Koch Róbert, Gelencsér Balázs, Urfi Csaba, Neizer Zoltán, Bozó Balázs, Kovács Balázs, Szergej Szajfulin (orosz), Wang Csi (kínai), Jose Alvarez Cutino (kubai), a vezetőedző Demeter György. (Folytatjuk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában