RÖPLABDA EXTRALIGA, NŐK

2020.06.09. 13:28

Szívesen tér vissza Klisura

Sikerre vezettek az egyeztetések: Sara Klisura újabb egyéves szerződést írt alá az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapatának vezetésével.

Az európai szinten is jegyzett klasszis ütő az elmúlt évadban a magyar élvonalban is bizonyította kivételes képességeit, és a legnagyobb rangadókon igazi vezére volt Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttesének. A 28 esztendős, 188 centiméter magas szerb sportololónő eddigi pályafutása során már megfordult az olasz élvonalban, 2019-ben pedig a román bajnokság egyik legjobbja volt.

Sara Klisura röplabdás karrierje 2006-ban indult a Spartak Subotica gárdájában, négy szezonon át játszott Szabadkán, ahol együtt dolgozott a Kaposvár jelenlegi mesterével is. Kettőezer-kilencben került be a szerb utánpótlás-válogatottba és ezüstérmet nyert az Európa- és a világbajnokságon, illetve különdíjakat is átvehetett teljesítménye elismeréseként. A sportolónő 18 éves korában a Vizura Beograd együttesébe igazolt, ahol két évet töltött el, az együttes ezüstérmet nyert a bajnokságban és a kupában is.

Klisura 2012-ben kezdett el légiósként játszani, elsőként az olasz élvonalban szereplő Foppapedretti Bergamo szerződtette, és két évig erősítette az itáliaiakat. A 2012/2013-as évadban a csapat az olasz bajnokság harmadik helyén végzett, közben 2011 és 2013 között tagja volt a szerb felnőtt válogatottnak is. Kettőezer-tizennégyben csatlakozott először a román CSM Târgoviște gárdájához, majd rá egy évre az orosz Yenisey Krasnoyarsk következett a sorban, utána pedig visszatért Romániába és a bajnokság harmadik helyét könyvelhette el társaival.

Ezután Klisura a Fülöp-szigetekre szerződött, ahol a Foton Tornadoes röplabdaklubhoz csatlakozott, és a helyi Szuper Ligában a harmadik helyen végzett. A kaposváriak klasszis játékosa rekordot állított fel azzal, hogy 41 pontot szerzett az egyik mérkőzésen. Egy szezonnal később, egy másik Fülöp-szigeteki csapattal, a Cocolife Asset Manager együttesével negyedik lett, itt már ő volt a csapatkapitány, és a legjobb ütő díját is elnyerte. A röplabdázó 2018-ban visszatért Európába, s harmadszor is csatlakozott a CSM Târgoviște-hoz, és a 2018/2019-es évad végén a bajnokság bronzérmét vehette át, ráadásként ő szerezte a ligában a legtöbb pontot és a legtöbb ásznyitás is az ő nevéhez fűződött.

A szerb sportoló 2019 nyarán, nagy meglepetésre a magyar Extraliga-újonc Kaposvár ajánlatát fogadta el. A szurkolók hamar megismerték képességeit és hamar megkedvelték a játékost.

– Sarát nemcsak az edzéseken és a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye, hanem az alázata, a szerénysége is a legjobbak közé emeli – fogalmazott az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető elnöke, Orosz Ferenc. – Igazi vezére és megbecsült egyénisége volt a csapatunknak, és ő is úgy érezte, jó lenne befejezni azt, amit tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudtunk lezárni. Az elmúlt hetekben is folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot, és miután sikerrel egyeztettük a szakmai és az anyagi elképzeléseket, megszületett a megállapodás.

– Már tavaly is nagy kihívásnak tartottam a játékot a magyar bajnokságban, hiszen korábban is sok jót hallottam a fejlődő női pontvadászatról – nyilatkozta a klasszis játékos, aki az új évadban is az egyes mezben szerepel majd együttesében. – Külön öröm volt számomra, hogy ismét együtt dolgozhattam Sasa Nedeljkovic vezetőedzővel. Sajnálom, hogy a rájátszásban nem mutathattuk meg, mit tudunk, de bízom benne, a következő évad is jól alakul majd. Bár voltak más ajánlataim Magyarországról is, úgy érzem, Kaposvár már az egyik otthonom, így szívesen térek majd vissza ebbe a városba, ebbe a csapatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában