teke

2020.06.05. 11:32

Vb-pályán dőlhet a bábu

A zalaegerszegi világbajnokságon használt tekepályát vásárolta meg a szuperligában szereplő Közutasok Kaposvári TK együttese.

Molnár Gábor

Fotó: LANG ROBERT

Új pályát kap a férfiteke szuperligában szereplő Közutasok Kaposvári TK csapata, a régit már elbontották.

– Május második felében kezdtük el a bontást – mondta Kálny Krisztián, a Közutasok Kaposvári TK elnöke. – Először is felszedtük a pályatesteket, a bábuállást, a dobóteret, aztán utána jöhetett a betonozás feltörése, melyre azért volt szükség, mert az új pálya szélesebb lesz. Kedden végeztünk a munkálatokkal, mert nem sajnálták az anyagot, így alaposan megizzadtunk, mire mindent szét tudtunk bontani. Nemsokára jön a kőműves, aki elkészíti a zsaluzást, s pénteken pedig kezdődhet a betonozás. Mivel az új pályának fa az alépítménye, konkrétan az a lelke, ezért a jövő héten még kap egy vízszigetelést a komplett felület. A pályaépítő Szlovákiából érkezik, s június tizenötödikén kezdi el a munkálatokat.

Az új pálya teljesen más lesz, mint a régi, ezért a csapatnak is meg kell majd szoknia a körülményeket.

– A 2013-as zalaegerszegi világbajnokságon használt pályát sikerült megvásárolnunk, s ehhez a várostól is kaptunk támogatást, melyet ezúton is szeretnék megköszönni – tette hozzá Kálny Krisztián. – Ez egy nagyon jó minőségű Pauly-típusú pálya és a szakszerű beépítést garantálja nekünk a határon túli cég, mivel ők erre a fajtára (is) szakosodtak. Könnyen lehet rajta játszani, ami a bajnokságban majd visszaüthet, hiszen az ellenfeleink is jó eredményt tudnak majd elérni, de nálunk is ugrásszerű teljesítménynövekedésre lehet számítani. Nemcsak a pálya, hanem a környezet is megújul, az elavult fűtésrendszert teljesen újra cseréljük, illetve gond volt a világítással is, a régi lámpatestek helyére LED-panelek kerülnek és a vizesblokkot is teljesen felújítjuk, s természetesen az egészségügyi festés sem maradhat el.

Ha kész lesz az új otthonuk, akkor újabb nagy feladat vár a Közutasok Kaposvári TK együttesére.

– Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az utánpótlás-nevelésre – emelte ki az elnök, aki egyben a csapat edzője is. – Hiába van egy komoly bázisunk, hiszen az iskolák hozzánk járnak testnevelésórára, sajnos egyre fogynak a fiatalok. Néhányuk elkezdett velünk edzeni, ám egy-két tréning után feladták.

A tervek szerint a hónap végére elkészül a kaposvári tekeegyüttes új otthona, s mivel az új pálya minden előírásnak megfelel, így nemzetközi megméretést is rendezhetnek a somogyi megyeszékhelyen. – Eddig nem volt esélyünk arra, hogy nagy hazai versenyekre pályázzunk, ezúttal azonban lehetőségünk lesz otthont adni a nívós megmérettetéseknek.

A Közutasok Kaposvári TK együttese a legfelsőbb osztályban, nevezetesen a szuperligában szerepel, az előző szezont a szövetség lezárta úgy, hogy nem hirdetett végeredményt. A következő szezonra minden adott lesz ahhoz, hogy egy jó eredményt érjen el a somogyi csapat a pontvadászatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában