RÖPLABDA

2020.06.14. 15:31

Visszatekintő: hazatért Kántor Sándor

Három évtizede, az 1990/1991-es szezonban játszhatta az első bajnoki döntőt a Fino elődje, a Kapos Volán, egy évvel később pedig megkezdődött a legendás aranykorszak. Összeállításunkban erre tekintünk vissza.

Fenyő Gábor

Kár lenne tagadni: a 2006/2007-es szezonra alaposan megerősödött a Kométa Kaposvár SE, amelynek a kispadján Mészáros Péter ült. A legnagyobb hír kétségkívül az volt, hogy Kántor Sándor 12 év elteltével újra kaposvári szerelést öltött magára, miután a klub vezetői három éves szerződést kötöttek vele. Bár 1995-ben is hazajöhetett volna, ám akkor az országos szövetség – a rivális egyesületek nyomására – nem engedte pályára lépni Kántort. Most viszont valóra vál(hat)tak a somogyi álmok. Ez egy új fejezet kezdetét jelentette: a kaposváriak a következő 10 szezonban, egészen 2016-ig folyamatosan felváltva dupláztak. A kivételt a 2013/2014-es idény jelenti, amikor is mind a bajnoki pontvadászatban, mind pedig a kupasorozatban be kellett érnünk az ezüstéremmel.

Kántor Sándor mellett akkor érkezett még a Kovács Zoltán, Nagy József és Czintula Mihály alkotta trió Dunaújvárosból, Maksa Zoltán Szegedről. míg Perisicset a szintén szerb feladó, Marko Galasev váltotta. Ugyanakkor Szilvássy Balázs visszatért a Kelemen István vezette 1. MCM RC Kaposvár társulatához. Vele tartott Kovács Balázs is, a kubai Salazar Cordies pedig befejezte kaposvári pályafutását.

Az újjáalakult Kométa Kaposvár SE március első napjaiban a szlovéniai Bledben tette el úgy istenigazából először a névjegyét. A döntőbe jutásért ugyan 3–0-ra kikaptak a bivalyerős házigazda OK Autocommerce Bled csapatától, ám a másnapi bronzmérkőzésen meglepetésre ugyanilyen arányban győztek az osztrák sztárcsapat, a Hypo Tirol Innsbruck ellen, s ezzel megszerezték a harmadik helyet a nemzetközi sorozatban.

Április 5-én és 6-án rendezték Ajkán a Magyar Kupa négyes döntőjét, s előbb a Dunaferr SE egyletét, másnap pedig a Daniel Oravec vezette Vegyész RC Kazincbarcika csapatát vertük magabiztosan 3–0 arányban. A három győztes ütközetig tartó bajnoki elődöntőben a Bp. MAFC, az aranycsatában pedig újra csak a bajnoki címvédő Vegyész RC Kazincbarcika volt az ellenfelünk. A koreográfia mit sem változott: szett nélkül maradtak az ellenfeleink. Azaz az éremosztást már a harmadik kaposvári találkozó után, május 6-án megtarthatták. Innentől kezdve már nem az volt a kérdés, hogy valaki le képes-e legyőzni a Kométát, hanem tudnak-e egyáltalán játszmát rabolni ellene. Ez egyébként a csapat kilencedik bajnoki elsősége és tizedik Magyar Kupa győzelme volt.

A Kométa-Kaposvár SE bajnok és Magyar Kupa-győztes csapata: Kántor Sándor, ifjabb Laszczik Iván, Horváth Dániel, Molnár Dávid, Bánhegyi István, Németh Szabolcs, Mózer Zoltán, Nagy József, Kovács Zoltán, Czintula Mihály, Maksa Zoltán, Carrión Noermis Chacon (kubai), Marko Galasev (szerb), a vezetőedző Mészáros Péter.

A Kométa Kaposvár SE junior csapata bajnok lett, a gyermek együttes a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a Munkácsy gimnázium V. korcsoportos csapata ezüstöt, a Gárdonyi Iskola IV. korcsoportos együttese pedig bronzot szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában