STRANDRÖPLABDA

2020.07.09. 11:23

Szombaton a Deseda partján, másnap Zamárdiban csatáznak

Ezen a hétvégén két strandröplabdatornát is rendeznek Somogyban.

Fenyő Gábor

Előbb szombaton a Kaposvár melletti Desedán lesz az immár 27. Sziklai–Gál emléktorna, vasárnap pedig a Bazsado régiós strandröplabda-körverseny folytatódik a hetedik körrel.

Feltartóztathatatlanul rohan is idő. A Búzavirág SC immár 27. alkalommal rendezi meg szombaton a desedai pályákon a hagyományos, több évtizedes múltra visszatekintő emléktornáját, amellyel a fiatalon elhunyt játékosai, Sziklai Tamás és Gál Norbert emléke előtt adóznak. A szervezők legkésőbb 8.45 óráig várják a nevezőket, kezdés 9 órakor. Négy számban várják a bátor és a végsőkig elszánt indulókat: női és férfi, illetve vegyes páros, valamint öregfiúk (utóbbi kategóriában a játékosoknak legalább 40 évesnek kell lenniük, illetve a páros összéletkorának minimum 90 évnek).

Vasárnap sem maradnak Somogyban verseny nélkül a strandröplabda elszánt hívei. A Bazsado régiós körverseny mezőnye – amely a sorozat felénél tart – a szomszédos Baranya megyéből, Orfűről visszaköltözik ismét Somogyba. Zamárdiban öt versenyszámban – U16 leányok és fiúk, továbbá nők, férfiak és vegyes páros – avatnak majd győzteseket.

Isten őrizz, hogy bárkinek is elvegyük a kedvét, de a vállalkozó kedvűek készüljenek fel a várható kánikulai hőségre. Már persze, ha erre egyáltalán valahogy fel lehet készülni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában