SZABADIDŐSPORT

2020.08.14. 10:53

A fejlődés és a jókedv is garantált a 63. bázison

A nagyatádi 63. bázis is bezárt a koronavírus okozta korlátozások idejére. De Vlasics Zoltán, a bázis vezetője egy pillanatra sem torpant meg. Sem a tervezésben, sem a megvalósításban nem talált akadályt, így folyamatosan fejlődtek sportolói és pályái is.

Barkóczy László

A kialakult helyzet miatt a 63. bázis is bezárta kapuit.

– Amikor a vírushelyzet miatt be kellett zárnunk, természetesen mi is megtettük – mondta Vlasics Zoltán, a nagyatádi bázis vezetője. – Mindenki lemondta a hozzánk tervezett osztálykirándulását, a táborokat és az edzéseket. Voltak tartalékaink, így szerencsésen átvészeltük ezt az időszakot.

Azonban a pálya fejlesztése egy percre sem torpant meg. A meglévő közel száz akadályos katonai gyakorlópályát egészítette ki Vlasics Zoltán egy hatvan mozgó akadályból álló speciális, úgynevezett OCR pályával.

– Kifejezetten akadályfutóknak tervezett feladatokról van szó – folytatta Vlasics Zoltán. – Olyan akadályokat építettünk, amivel a sportolóink a versenyeken is találkozhatnak. Büszkén mondhatom, hogy nagyon nehéz a pályát teljesíteni. Strommer László akadályfutó Európa-bajnok is tesztelte a pályát, és elismerően nyilatkozott a feladatok összetettségéről, és nehézségéről.

Alig másfél hónapja indult be újra az élet a nagyatádi akadálypályán, de a bázis vezetője máris elégedett.

– Szerencsére egyre népszerűbb sport az akadályfutás – hangsúlyozta. – Azt tapasztalom, hogy az emberek már nem csupán egy konditeremben tudják elképzelni a fejlődésüket, hanem olyan sportot keresnek, ahol egyszerre fejlődhetnek, és jól érezhetik magukat. Az akadályfutás éppen ilyen.

Vlasics Zoltán sportolóinak az elmúlt évben egyesületet alapított 63. Bázis Sportegyesület néven. Már közel húsz igazolt és nagy tehetségnek ígérkező atlétája van. Folyamatosan járnak versenyekre, már ha a kialakult helyzet miatt éppen megrendezik, de a helyi közönség a szeptember huszonhatodikai nagyatádi megméretésen találkozhat is velük.

Folyamatosan fejleszti a pályát

Vlasics Zoltán bízik abban, hogy igazak a híresztelések és nyolc év múlva az akadályfutás is bekerül az olimpiai sportágak közé. Számos tehetséges versenyző útját egyengeti és az utánpótlásra is felügyel.

Kolics Máté még csak tizenhárom éves, de a közelmúltban megrendezett Spartan Junior versenyen a három kilométeres, tizenöt akadályos pályát mindössze tizenkettő perc alatt teljesítette, ami kimagaslóan jó eredmény.

A 63. bázis tulajdonosa a koronavírus ideje alatt sem pihent egy percet sem. Motivációs videókat készített, amik olyan jól sikerültek, hogy versenyzői nem hogy nem koptak el, de még növelni is tudta számukat a bázis újranyitása után. Úgy érzi, majdnem minden adott ahhoz, hogy egy nagyon technikás pályával és jó versenyzőkkel szép eredményeket érjenek el. De persze továbbra sem pihen, folyamatosan fejlesztene valamit a pályáján, miközben szeme a versenynaptárt böngészi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában