megyefoci

2020.08.14. 16:18

Egy győzelem lerövidítené a kaposváriak hosszú útját

Az ország keleti felén, Békéscsabán szólítják majd pályára a Merkantil Bank Liga negyedik fordulójában, vasárnap 19 órakor a Kaposvári Rákóczi FC együttesét.

Klein Péter

Labdarúgó NB II. Hosszú túra vár a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgóira, hiszen a Viharsarokban lépnek majd pályára a tabella tizenhatodik helyén álló somogyiak. Waltner Róbert tanítványai szeretnék jó hangulatban megtenni a hazafelé vezető több órás utat, ami azt jelentené számukra, hogy megszerezték az első győzelmüket. Ehhez azonban az is szükséges, hogy az utolsó percig koncentráljanak, hiszen a Győr és a Kazincbarcika ellen is egy-egy elkerülhető gólt kaptak, utóbbit ráadásul a 92. percben. Ezek a hibák pedig négy pontba kerültek.

A Békéscsaba 1912 Előre ellen bizonyosan nem lesz könnyű dolguk Vachtler Csabáéknak, hiszen a viharsarkiak az elmúlt három fordulóban még nem találtak legyőzőre. Az elsőben a Szegedet, míg harmadikban az Ajkát verték idegenben, míg az eddigi egyetlen hazai találkozójukon a Vasas ellen szereztek pontot.

A kaposváriak első sikere még várat magára, annak ellenére, hogy a zöld-fehérek eddigi mindhárom találkozójukon jobban játszottak aktuális ellenfelüknél.

– Én is úgy érzem, hogy a mind a három meccsen nyerhettünk volna, de a helyzeteket be kell rúgni – mondta Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Védekezésben pedig fegyelmezettebbnek kell lennünk, hiszen a legutóbbi két meccsen egy-egy pontrúgásból kaptunk gólt. Annak ellenére, hogy ezeket videón kielemeztük az edzéseken pedig külön gyakoroltuk, mégis becsúszott egy-egy hiba, ezért van négy ponttal kevesebbünk. Ezen a héten megint készültünk a pontrúgásokra, mivel abban hiszek, hogy dolgozni kell, nem szabad feladni. Ki kell küszöbölnünk a hibákat, a jó dolgokat pedig tökélyre kell fejleszteni, s remélem, hogy ennek már hétvégén meglesz az eredménye.

A kaposváriak már szombaton útra kelnek, hogy a labdarúgók a lehető legjobb állapotban legyenek a vasárnap esti mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában