Helyi sport

2020.10.13. 11:13

A félpályáról is a gyűrűbe találtak a nehéztüzérek

Szoros csatát követően az Ékes csapat győzött az első alkalommal rendezett Somogy Megyei All-Star mérkőzésen. A megyei bajnokság legjobbait felvonultató gálán Hernesz Péter nyerte a tripladobó versenyt.

Molnár Gábor

Mint arról már lapunkban korábban beszámoltunk a somogyi kosárlabdasport két elhunyt kiemelkedő alakjára, Ékes Tamásra és Skoda Lászlóra emlékeztek ezzel a rendezvénnyel a Kaposvár Arénában.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott találkozó emlékmeccs feldobása előtt Sárdi Péter, a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség tiszteletbeli elnöke köszöntette a csapatokat, Ékes Tamás és Skoda László meghívott családtagjait, valamint a kilátogató szurkolókat.

– Az első percekben úgy tűnt, hogy a Skoda csapat számára ment zökkenőmentesebben az ismerkedés a társakkal, ugyanis tizenegy zsinórban szerzett ponttal léptek meg – nyilatkozta a mérkőzésről Mihályfalvi Péter, a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség elnökségi tagja. – A negyed derekán erre viszont tizenhárom pont érkezett válaszként, majd Hernesz és Horváth Norbert kosaraival alaposan meg is lépett az Ékes csapat (28–15). A félidő előtt nagyot hajráztak Tóth Kristófék és így teljesen nyílttá vált a jó hangulatú gálamérkőzés.

 

A gálamérkőzés nagyszünetében a „nehéztüzéreké” volt a főszerep: a tripladobó versenyt végül kiemelkedő teljesítményével Hernesz Péter nyerte meg.

– A fordulás után kifejezetten színvonalas percek következtek, a szoros állás mellett több remek megoldásnak is tapsolhattak a nézők – folytatta beszámolóját Mihályfalvi Péter. – Ezt követően a harmadik és negyedik játékrész között a közönségsikert arató csapat dobóverseny győztesére is fény derült. Itt végül a Bodródi Márk, Herbel Péter, Kovács Dániel alkotta triónak mindössze 27 másodperc is elengedőnek bizonyult arra, hogy a pálya négy helyéről (zárásként a félpályáról) is betaláljanak. Gálamérkőzés ide, gálamérkőzés oda, a végjátékon látszott, hogy mindkét fél mindent elkövet a győzelem megszerzéséért – így is adózva a csapatok névadóinak emléke előtt. Hernesz pontjaival úgy tűnt az utolsó pillanatokra már nem marad izgalom, de Babócsai jó büntetője után Tóth Máté a döntetlenért dobhatott triplát. Ez végül kimaradt, így az Ékes csapat örülhetett az első All-Star mérkőzésen a győzelemnek, de bátran állíthatjuk, hogy minden résztvevő maximálisan elégedett volt a rendhagyó gálával, amely mindenki reményei szerint nem csak az első ilyen rendezvény volt a sorban.

Csapatban a Táncsics-Gyakorló volt a legjobb dobó

Ékes csapat–Skoda csapat 80–77 (13–15, 28–25, 22–15, 17–22)

Kaposvár Aréna, vezette: Bartics, Deák.

Ékes csapat: Hernesz (17/12), Horváth N. (13/9), Mihalics (9), Kiss V. (7), Fodor D. (4), Csere: Pöttendi (9), Madarász (7/3), Magyar V. (6), Babócsai (5), Vajda (3), Kovács B. (-), Sótonyi (-). Edzők: Szabó Dávid, Romanek Péter. Skoda csapat: Tóth K. (21/9), Tóth M. (13/9), Németh B. (8), Kun (6/6), Király (2). Csere: Kovács D. (13), Polgár (6), Bodródi D. (2), Bodródi M. (2), Fehér I. (2), Herbel (2), Dömötörfi (-). Edzők: Bodródi Lajos, Hajduk Attila, Pákozdi Zsolt.

A Somogy Megyei All-Star gála különdíjai – a mérkőzés legjobb játékosa (MVP): Hernesz Péter (Henger KK, Ékes csapat). Az Ékes csapat legjobb játékosa: Horváth Norbert (Zrínyi KK). A Skoda csapat legjobb játékosa: Tóth Kristóf (Meló-Diák KK). A tripladobó verseny győztese: Hernesz Péter. A csapat dobóverseny győztese: Bodródi Márk, Herbel Péter, Kovács Dániel (Táncsics-Gyakorló).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában