kézilabda

2020.11.27. 10:05

Indul a kupakaland

Bécsben kisorsolták a női kézilabda Európa-liga csoportbeosztását. Az első kalapból húzott Siófok KC román, orosz és francia együttesekkel fog majd találkozni a második számú nemzetközi kupasorozatban.

Molnár Gábor

Fotó: Németh András

Ahogy arról már korábban beszámoltunk az első kalapból várhatta az EHF Europa League – mely az EHF-kupa jogutódja – sorsolást a Siófok KC együttese, mely mivel kiemelt volt, így nem kellett pályára lépnie a selejtezőmérkőzések során. A bécsi sorsoláson kiderült, a balatoniak a D-csoportban a HC Dunarea Braila (román), a Kuban Krasnodar (orosz), a Fleury Loiret Handball (francia) csapatával mérkőznek majd meg.

Az 1997-ben alapított HC Dunarea Braila a jelenleg futó bajnokságban négy győzelemmel és két vereséggel a hatodik helyen áll. Legutóbb a CS Minaur Baia Mare egyletével csaptak össze és kaptak ki hét góllal. A Kuban ismerős lehet a kézilabdabarátoknak, hiszen az EHF-kupa előző kiírásában, a kvalifikáció harmadik körében az Érd ellen meccseltek, az első összecsapáson a magyarok győztek hazai pályán hét góllal, így a visszavágót hiába nyerték meg az oroszok öt találattal, az érdiek jutottak a csoportkörbe. A Fleury Loiret jelenleg az ötödik helyen áll a francia pontvadászatban, s legutóbbi kupakalandjuk, mely még 2016-ban volt, hamar véget ért, hiszen a kvalifikáció második körében búcsúztatta őket a német VfL Oldenburg.

A csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A csoportbeosztás. A-csoport: Herning-Ikast Handbold (dán), Váci NKSE, HC Zvezda (orosz), Paris 92 (francia). B-csoport: Handball Club Lada (orosz), Kastamonu Belediyesi GSK (török), Nantes Atlantique Handball (francia), MKS Perla Lublin (lengyel). C-csoport: CS Minaur Baia Mare (román), Asztrahanocska (orosz), Storhamar Handball Elite (norvég), Thüringer HC (német). D-csoport: Siófok KC, HC Dunarea Braila (román), Kuban (orosz), Fleury Loiret Handball (francia).

A csoportkör időpontjai. 1. forduló: 2020. január 9–10. 2. forduló: 2020. január 16–17. 3. forduló: 2020. január 23–24. 4. forduló: 2020. február 6–7.

5. forduló: 2020. február 13–14. 6. forduló: 2020. február 20–21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában