kosárlabda

2021.01.12. 10:47

Keller Ákos a Falco csapatában

Centert cserélt az NB I./A csoportos Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese. A hazai és nemzetközi porondon is érdekelt vasi alakulat a magyar válogatottban is alapembernek számító Keller Ákossal erősítette meg keretét.

Kun Z.

20200220 Szombathely KOSÁRLABDA FÉRFI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 1. FORDULÓ F-CSOPORT Magyarország–Szlovénia mérkőzés Képen: Keller Ákos #6 Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Keller Ákos legutóbb Lengyelországban légióskodott. A harmincegy esztendős, 210 centiméter magas, leginkább az ötös poszton bevethető kosárlabdázó az Alba Fehérvárnál kezdte profi karrierjét. Magyarországon szerepelt még a Szolnoki Olaj KK, majd az Egis-Körmend csapataiban is. Emellett kipróbálta a légiós életet is, és külföldön megfordult a francia Pau-Orthez, a horvát Zadar, az olasz Orlandina Basket gárdáiban. Ezúttal a lengyel rekordbajnok, a Slask Wroclaw együttesétől tér haza.

A hírek szerint több magyar alakulat is szívesen látta volna Keller Ákost a soraiban, ő pedig végül a szombathelyiek mellett döntött. A megállapodás a szombathelyi klub közlése szerint másfél évre szól, és nem tartalmaz kilépési opciót. A center a szerdai Zalakerámia ZTE KK elleni bajnoki összecsapáson már be is mutatkozhat új csapatában.

A szombathelyiek a vasárnapi lapzártánkkal egy időben léptek pályára Szegeden. A végül 83–71-re megnyert összecsapáson az amerikai Devin Dariel Searcy szerepelt kezdőként a centerposzton, és tizenhét pontig jutott. A hírek szerint őt váltja Keller, hogy az így felszabaduló helyre irányítót szerződtethessenek a szombathelyiek.

Kellerrel rövidesen a kaposváriak is találkozhatnak majd ellenfélként. A szombathelyi alakulat január 23-án, szombaton látogat a somogyi megyeszékhelyre.

Az NB I./A csoportos bajnokság állása: 1. Falco KC Szombathely (0.90), 2. Szolnoki Olajbányász (0.89), 3. Alba Fehérvár (0.85), 4. Egis Körmend (0.83), 5. Atomerőmű SE (0.83), 6. Szedeák (0.84), 7. DEEAC (0.75), 8. Pécsi VSK (0.72), 9. Sopron KC (0.71), 10. Kecskemét (0.71), 11. OSE Lions (0.68), 12. ZTE KK (0.65), 13. Kaposvári KK (0.64), 14. Jászberényi KSE (0.50). Kun Z.

Címkék#Falco KC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában