röplabda

2021.01.20. 22:08

Más súlycsoportba tartoznak

Akárcsak egy héttel korábban Székesfehérváron, a kaposvári visszavágón is biztosan nyert a Fino egylete a férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a MÁV Előre SC-Bericap ellen. A később játszandó Bp. MAFC-BME–Kecskeméti RC párharc győztese vár majd rájuk az elődöntőben.

Fenyő Gábor

A fehérváriaknál több olyan játékost is köszönthettünk, akik korábban itt játszottak a somogyi megyeszékhelyen. Kulcsár Adrián tavaly köszönt el, a mesterük, Gelencsér Balázs pedig szintén itt játszott egykoron Kaposváron. A kubai légiós Salazar Yanier Cordies viszont vállsérülése miatt csak a kispadról szurkolhatott csapattársainak, akárcsak Kiss Máté, akinek viszont a térde rakoncátlankodik.

 

A nyitó játszmában gyorsan magához ragadta az irányítást a házigazda Fino egylete, s Gelencsér Balázs már a mérkőzés elején, 5–0 arányú hazai vezetésnél magához kérette a játékosait. Ezután sem változott azonban a játék képe. A házigazda Fino-Kaposvár karmestere, Keen Cameron régi jó szokásához híven szórta az ászokat, az Ilia Makarov, Vitalij Melnikov és Denys Veletsky orosz-ukrán légiós különítmény szorgosan termelte a pontokat, akikhez aztán Horváth Kristóf is csatakozott.

A második felvonást a vendég fehérváriak kezdték jobban, ám gyorsan helyre billent a rend a pályán. A harmadik, utolsó felvonásban aztán jöttek a cserejátékosok, akik bebizonyították, ha kell, akkor ők is nagyon le tudják alázni az ellenfelüket. Bár a hajrában kicsit kiengedtek, a vége mégis fölényes lett.

Az aranymeccs jogáért a Bp. MAFC-BME–Kecskeméti RC párharc győztese vár majd a Fino-Kaposvár alakulatára, amely szintén játszmaveszteség nélkül vette a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Bericap elleni negyeddöntős párharcot. A másik elődöntőben – amely már korábban kialakult – a Magyar Kupa legutóbbi győztese, a Bp. LV Sport Pénzügyőr SE és a Vegyész RC Kazincbarcika feszül majd egymásnak.

Fino-Kaposvár–Székesfehérvári MÁV Előre SC-Bericap 3–0 (10, 19, 13)

Kaposvár Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Varjasi, Soltész R.

Fino-Kaposvár: Keen (7), Bögöly (6), Makarov (8), Melnikov (8), Horváth K. (12), Veletsky (9). Csere: Bozóki Bence (liberó), Bozóki Bendegúz (liberó), Ouyachi (2), Kalmár Á. (5), Fenyvesi B. (2), Iván B. (1), Iván G. (–). Vezetőedző: Ruben Wolochin. Edző: Demeter András.

Székesfehérvári MÁV Előre SC-Bericap: Tóth K. (2), Szőke Z. (5), Kulcsár A. (2), Arató (7), Olekszij (8), Kholman (4). Csere: Szentesi B. (liberó), Náhol (–), Stefanovics (1). Vezetőedző: Gelencsér Balázs. Edző: Csizmadi András.

A mérkőzés alakulása.

1. játszma: 5–0, 10–3, 15–5, 20–8, 25–10 (16 perc).

2. játszma: 4–5, 10–7, 15–11, 20–15, 25–19 (19 perc).

3. játszma: 5–3, 10–6, 15–7, 20–10, 25–13 (18 perc).

 

Ezek is érdekelhetik