labdarúgás

2021.02.20. 09:00

Közel 15 éve nem kapott ki Gyirmóton a BFC Siófok

A szolnokiak ellen elszenvedett hazai vereség után a mindhárom tavaszi bajnokiját megnyerő Gyirmót FC Győr otthonában lép pályára a BFC Siófok a Merkantil Bank Liga Labdarúgó NB II. 25. fordulójában vasárnap 14 órakor.

Keszthelyi Z.

Nem a balatoniak az esélyesek, hiszen a feljutást jelentő második helytől két pontra lévő házigazdák a Szombathelyi Haladás, a Budaörs, a Debrecen elleni sikerekkel a hátuk mögött várják ezt a találkozót, melyeken egyetlen gólt kapott Rusák, akinek hálóját 212 perce nem vették be. A balatoniak viszont képtelenek nullára játszani, illetve ez nem teljesen igaz, hiszen az eddigi huszonnégy fordulóból hármon csak sikerült. A legutóbb is összehoztak egy találatot a Szolnoknak, mely ezzel meg is szerezte első idegenbeli sikerét a szezonban. Hol máshol, ha nem Siófokon... Hutvágnernél több gólt a húsz NB II.-es klub közül csak a már biztos kieső DEAC, illetve az Aqvital FC Csákvár kapott, igaz, utóbbi többet is rúgott.

Kapus vagy belső védő helyett érkezett viszont egy újabb belső középpályás, a tavasszal Kaposváron 20 percet játszó Szakály Attila, felborítva a koncepciót, mely szerint – legalábbis Mihalecz István sportigazgató szerint – elsősorban fiatalokban, 25 év alatti labdarúgókban gondolkodnak az átigazolások kapcsán. Bekerülnie az együttesbe nem lesz könnyű Szakálynak, hisz Horváth Péternek a DEAC elleni csereként beállva kiharcolt gólja is kevés volt ehhez. Kispadon kezdett ellentétben a már 679 perce, tavaly november óta gólképtelen Gaállal. Az utóbbi helyett szerencsére van, aki betalál, a szezon meglepetését produkáló Balogh kilenc, Kiss hat, Elek és Horváth Péter pedig öt-öt gólnál jár a bajnokságban, de Gaál is szerzett kettőt 1447 perc alatt.

Mihalecz sportigazgató szerint Varjas, Cipf és Szakály érkezésével vége számukra az átigazolási szezonnak, míg gyirmóti oldalon Karják (Budafok), Lencse (MTK), Karacs (Monor), Radics (Puskás) érkeztek a télen. Az előbbi kettő ott is van Csertői Aurél vezetőedző kezdőjében, Lencse már két gólt is jegyez. A balatoniak ellen az alapemberek közül a belső védőként két (győztes) gólt jegyző Hudák fog hiányozni eltiltás miatt, míg a balatoniaknál a csapatkapitány Elek nem léphet pályára ugyanezen okból.

Meglepő, de a balatoniaknak nagyon megy a – szinte mindig erősebb játékoskerettel, jobb anyagi lehetőségekkel bíró – kisalföldiek ellen, utoljára pedig kettőezer-tizenöt novemberében kaptak ki tőlük Siófokon. Gyirmóton viszont közel tizenöt éve, pontosabban 2006 áprilisa óta veretlenek, vagyis amolyan mumusai a kisalföldieknek. Remélhetőleg ezúttal sem szakad meg a sorozatuk és legalább egy ponttal távoznak az Alcufer Stadionból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában