KÉZILABDA

2021.03.22. 09:06

A siófokiaknál vált felnőtté Mazák-Németh Csilla

Mazák-Németh Csilla tíz szezon után, a nyáron távozik a női kézilabda NB I.-ben szereplő Siófok KC együttesétől, a játékos új kihívásokat keres magának.

MW-összeállítás

Fotó: NemA

A korábbi válogatott játékos elnyűhetetlen lojalitásáról tett tanúbizonyságot, minden érában fontos szerepet kapott, a klub és az öltöző meghatározó egyéniségeként alkotott maradandót az Siófok KC történetében.

– Az olyan játékos, mint Mazák-Németh Csilla, nagyon becsülendő és ritka a mai sportban – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője. – Akkor csatlakozott hozzánk, amikor még csak tervek voltak. Részese volt a fontos mérföldköveknek, és minden edző irányítása alatt bizonyított. Megmutatta, hogy munkával, akarattal és kellő alázattal mennyi mindent el lehet érni a sportban. Csilla mindig az SKC-család tagja marad, ide mindig hazajöhet. Köszönjük neki ezt a tíz évet.

– Köszönöm ezt a tíz évet, ami alatt nemcsak a pályán, de az életben is felnőttem – fogalmazott Mazák-Németh Csilla. – Volt, hogy együtt sírtunk, később viszont együtt nevettünk jóban és rosszban egyaránt. Imádtam a 4-es iskolában játszani, igazán egyedi hangulata volt, de aztán az aréna egy igazi csoda lett. Ebben óriási szerepet játszottak a szurkolók, akik mindig fantasztikus atmoszférát teremtettek. Egy sportoló számára ez nagyon sokat jelent. Millió emlékkép ugrik most be, és nehezen találom a szavakat, de tény, hogy eljött a pillanat, a váltás pillanata. Nagyon jó szívvel fogok visszaemlékezni erre az időszakra, a Siófok KC az életem része lett, és az is marad.

Németh Csilla a 2010/11-es szezon után hagyta el a Ferencvárosi TC csapatát, és tette át a székhelyét Siófokra, ahol Imre Vilmos irányításával elévülhetetlen szerepet vállalt a klubtörténet első bajnoki bronzérmében. Ott volt a pályán, amikor Kiss Szilárd irányításával első nemzetközi kupamérkőzését vívta a Balaton-parti együttes az orosz HC Astrakhanochka ellen. Később a Golovin Vlagyimir által irányított csapat vezéregyéniségeként akasztották a nyakába a Magyar Kupa harmadik helyezéséért járó bronzérmet, s egy időben a magyar válogatott keretének tagja volt. Dolgozott Christian Dalmose, Horváth Roland és Lars Rasmussen keze alatt is.

A Tor Odvar Moen-éra azonban számára a legszebb dologról szólt, a családalapításról, hiszen édesanya lett. EHF-kupa győztesnek mondhatja magát, és egyedüli SKC-játékosként két bajnoki bronzérem büszke tulajdonosa. A 2019-es visszatérése után nem sokkal azonban súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett, végül 2020-ban tért vissza. Zdravko Zovko irányítása alatt új szerepkörben, beállóban próbálhatta ki magát. Mazák-Németh Csilla összességében tíz szezont töltött a Balaton-partján, és ezidáig 251 tétmeccsen öltötte magára az SKC-mezét.

Az Európai Kézilabda-szövetség illetékesei, valamint az SKC negyeddöntős ellenfele, az orosz HC Astrakhanochka is elfogadta a siófokiak időpontmódosítási kérelmét. Az már korábban eldőlt, hogy az oda-visszavágós párharc mindkét mérkőzése a Kiss Szilárd Sportcsarnokban lesz. Akkor az odavágókra kijelölt hétvégét, az ott esedékes pénteki és vasárnapi játéknapot jelölték meg, ám a balatoniak körüli történések miatt kérvényezték, egy héttel később, a visszavágók alkalmával bonyolíthassák le a párharcot. Ebbe minden illetékes fél beleegyezett. Az első meccset április 2-án 19 órakor, a visszavágót 4-én 16 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában