labdarúgás

2021.04.07. 20:18

Megtört jég, pontot szereztek a siófoki labdarúgók

A helyzetek alapján két pontot Soroksáron hagyott a BFC Siófok. A balatoniak szervezetten, jól játszottak, s tavasszal először nem kaptak gól. Ez utoljára tavaly novemberben fordult elő velük, ám azóta lement tizenöt – tizenhárom bajnoki és két Magyar kupa – mérkőzés.

Keszthelyi Zoltán

A meccs lefújása után a két tréner közül Mihalecz István lehetett az elégedetlenebb, hiszen, ha labdarúgói kihasználják a lehetőségeiket, nem egy, hanem három nagyon fontos pontot szereznek! Mintha lemásolták volna a kaposvári bajnokit, ahol szintén hiába játszottak jobban , mégis be kellett érniük egy ponttal... Ahogy a kaposvári, úgy ez a soroksári Siófok is egy jól szervezett, egységes csapat volt, mely letámadta a házigazdákat, megnehezítve ezzel a támadásaik szervezését, a megszerzett labdákból pedig próbált lehetőségeket kidolgozni. Mindent elmond a mérkőzésről, hogy a Hutvágnernek mindössze egy komoly védést kellett bemutatnia a hetvenedik percben, amikor Ramadan lövését hárította. Ez viszont fontos hárítás volt, amivel hozzá tudott járulni a csapat eredményességéhez. Reméljük, ez segíti abban, hogy nagyobb önbizalommal még jobb teljesítményre legyen képes.

Hutvágnerrel szemben Szécsi kevésbé sem unatkozott, számtalan hasonló ziccer akadt a kapuja előtt! Nyitásként Horváth Milán csúsztatott alig mellé (9.p.), majd Horváth Péter lövését (10.p.) és Elek sarkazását (14.p.) fogta. Utóbbi Kaposváron is próbálkozott ziccerben hasonlóval, ami, ha két–három góllal vezet a csapata és nem küzd a kiesés ellen, akkor akár még bele is férne. Mihelecz edzőnek érdemes lenne jeleznie számára, hogy nem csak sarokkal szabad betalálnia... Szécsinek egyébként akadt egy különleges perce is, amikor Horváth Péter és Tömösvári kísérletét is hárította (37.p.). Egyértelmű balatoni fölénnyel zárult az első félidő, csak a gól hiányzott a sárga–kékektől.

A fordulás után is megnyerhette volna a mérkőzést a Siófok, ám Horváth Milán beadását Cipf hat méterről a kapusba rúgta (47.p.). A folytatásban viszont már csak egy nagy lehetőség akadt, de Jagodics ziccerben nem kapura lőtt, hanem centerezni akart (73.p.). Ebből is látszik, hogy a szünet után már nagyobb volt a harc a mezőnyben és a cserék sem hozták azt a lendületet, amit vélhetően Mihalecz István elvárt tőlük. A hajrában kapkodóbbá vált a játék, sok volt a pontatlan átadás, melyben különösen Tajthy járt az élen.

A meccs krónikájához tartozik, hogy két „gyanús” eset is történt a találkozón: az első félidőben Horváth Milán bedobása után Nikházit tüntette el Gyömbér a tizenhatosan belül, majd a szünet után Szakály Attila beadása után Csontos kezéhez ért a labda, úgy hozta azt ki a büntetőterületen belülről. Úgy tűnik, sportdiplomáciában is fejlődnie kell a somogyiaknak, akik ezúttal Jagocsit vesztették el a következő fordulóra eltiltás miatt.

Merkantil Bank Liga NB II – 31. forduló

Soroksár SC – BFC Siófok 0–0

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Görög Márió (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid).

Soroksár SC: Szécsi G. – Gárdos, Gengeliczki, Valencsik, Csontos – Gyömbér, Pászka – Szerető, Hudák M. (Korozmán, 61.p.), Orosz M. (Ramadan, 56.p.) – Lovrencsics B. (Erdélyi, 89.p.) Vezetőedző: Lipcsei Péter.

BFC Siófok: Hutvágner – Horváth M., Jagodics B., Kiss B. – Tajthy T., Nikházi (Gaál B., 61.p.) – Horváth P., Cipf, Tömösvári (Szakály A., 61.p.) – Elek B. (Balogh B., 74.p.). Szakmai igazgató: Mihalecz István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában