vízilabda

2021.04.17. 19:20

Rangadót vesztett a Kaposvári VK

Szoros, végletekig kiélezett mérkőzésen kapott ki a Metalcom Szentes otthonában a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. 28. fordulójában.

Klein Péter

Sorozatban a harmadik, de talán a legfontosabb idegenbeli összecsapását vívta a Kaposvári VK, amely az egy ponttal és egy hellyel mögötte álló a Metalcom Szentes otthonában ugrott medencébe. A somogyiak szerették volna megtartani, s egy győzelemmel bebiztosítani a tizedik pozíciójukat, s ennek megfelelően egy nagyon stabil védekezéssel rukkoltak elő az első negyedben. Ráadásul Juhász-Szelei Norbert révén gyorsan kihasználtak egy kettős emberelőnyt, amivel megadták a meccs alaphangját. A hazaiak azonban feléledtek a negyed hajrájára, s egy távoli lövéssel, illetve egy büntetővel fordítottak. Surányi László tetszését nem nyerte el csapata teljesítménye, így az első szünetben próbálta feltüzelni játékosait a folytatásra. Kakstedter Bendegúz szót is fogadott, s egy fórt követően remekül lőtte ki a bal felsőt a második negyed elején. A folytatásban próbálta gyorsítani a játékot a KVK, amely több hibát szült mind a két oldalon, főként támadásban. A somogyi pólósok számos ígéretes gólszerzési lehetőséget hagytak ki, dobtak a kapufára, vagy éppen Meixner Marcell kapus védett nagyot. A KVK így a nagyszünetig nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez.

A fordulás után Horváth Ákos duplájával tudott egyenlíteni a Kaposvár, de a folyamatos adok-kapok után ez a negyed is döntetlennel zárult. Így az első játékrészben szerzett előnyét egészen az utolsóig megőrizte a Szentes. A döntés így a negyedik felvonásra maradt, akárcsak a KVK elmúlt két bajnokiján. A szentesiek ebben az etapban nagyszerűen védekeztek, nem engedték a kapu közelébe a somogyiakat, akik egygólos hátrányban, az idő fogytával elkezdtek kapkodni. A hazaiak Mátyók Norbert révén ráadásul két góllal elléptek a negyed felére. Surányi László egy időkéréssel próbálta ismételten felrázni övéit, amely után Horváth Ákos távolról zúdított Meixner Marcell kapujába. Ezzel feléledt a remény a somogyi pontszerzésre, amely még akkor is élt, amikor Hegedűs Bence ismét kettőre növelte a Szentes előnyét. Mijic Dávid ugyanis másodpercekben belül újra egyre hozta fel csapatát, ráadásul fél perccel a lefújás előtt ismét az egyenlítésért rohamozott a Kaposvár. Ezt a támadás azonban elhibázták, így a férfias küzdelem után a Szentesé lett a három pont.

A kaposváriak játékán érződött a sok utazás, hiszen egy hét leforgása alatt Miskolcon, Debrecenben, majd Szentesen ugrottak medencébe, s ez nagyban közrejátszott abban, hogy nem tudták megnyerni a szentesi rangadót. A vereség okán ráadásul egy helyet hátrébb csúszott a tabellán a KVK.

Metalcom Szentes–Kaposvári VK 9–8 (2–1, 2–2, 3–3, 2–2)

Szentes, zárt kapuk mögött. Vezette: Füzesi, Rubos.

Metalcom Szentes: Meixner – Pellei K., Garancsy (1), Hegedűs B. (2), Fülöp B. (1), Pellei F. (1), Takács J. (2). Csere: Kókai, Mátyók (2), Kátai-Benedek, Vörös, Bozó, Somogyi B. Vezetőedző: Pellei Csaba.

Kaposvári VK: Grieszbacher – Langiewicz, ifj. Berta, Mijic (1), Vindisch (2), Juhász-Szelei (1), Horváth Á. (3). Csere: Kakstedter (1), Kovács O., Jajcinovic, Palatinus, Dobos D., Vékony Á. Vezetőedző: Surányi László.

Gól kettős emberelőnyből: –, illetve 1/1.

Gól emberelőnyből: 6/2, illetve 10/4.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 2/2.

Kiállítva, végleg cserével: Fülöp B. (9. p.).

Kipontozódott: Kókai (9. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában