úszás

2021.04.07. 11:02

Új rekordokat úsztak a sportiskolások

Negyvenedik alkalommal rendezte meg a DKSE Úszó Szakosztálya az Arany Üst elnevezésű korosztályos úszóversenyt – számolt be róla hivatalos közösségi oldalán a Kaposvári Sportközpont és Sport­iskola.

Kun Zoltán

A verseny nagy múltra tekint vissza, ahol mindig erős mezőny, köztük sok külföldi csapat és korosztályos válogatott szokta megmérettetni magát.

Sajnos a koronavírus-járvány miatt a külföldi korosztályos válogatottak távol maradtak. Ennek ellenére a Magyar Úszó Szövetség a Héraklész válogatott versenyzőknek biztosította az indulást a Magyar Válogatott színeiben. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola Úszó Szakosztályából két versenyző is meghívást kapott a nemzeti csapatba. Kováts Alex és Király Dániel az egyéni és váltó számokban egyaránt méltón képviselte a kaposvári szakosztály színeit a válogatott tagjaiként. A sportiskolából kilenc úszó szállt medencébe. Elmondható, hogy egy nagyszerű cikluszárást tudhattak magunk mögött, mert aki tudott készülni, az nagyon szépen szerepelt. Akinek a járványhelyzet miatt voltak nehézségei, azok is szépen helytálltak. A versenyzőink 41 egyéni számban tudtak döntőt úszni és 32 egyéni csúcsot tudtak megdönteni.

A sportiskolás csapat és a válogatott versenyzők 17 egyéni érmet szereztek, melyből két arany, hét ezüst-, és nyolc bronz. A váltó versenyben is szépen helytálltunk, hiszen a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola váltói mindig fiatalabbakkal állt rajtkőre, de így is sikerült két bronzérmet szereznünk, illetve a Magyar Válogatott váltóit is erősítették versenyzőink, ahol három aranyéremben volt szerepük.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola dobogós eredményei az arany üst úszókupán:

Király Flóra – 100 m gyors: 1., 800 m gyors: ...3., 200 m gyors: ...2., 400 m gyors: ...2., 100 m pillangó ...3.

Kováts Alex – 200 m hát: 1., 200 m vegyes: ...2., 100 m hát: ...3., 400 m vegyes: ...2.

Kakuk Koppány – 200 m gyors: ...2., 200 m vegyes: ...3., 400 m gyors: ...2., 400 m vegyes: ...3., 100 m gyors: ...2.

Pálca-Juhász Emese – 200 m gyors: ...3., 100 m gyors: ...3.

Marton Kitti – 400 m vegyes: ...3.

4x100 vegyes váltó: a Magyar Válogatott tagjaként Kováts Alex 1.

4x100 gyorsváltó: a Magyar Válogatott tagjaként Kováts Alex és Király Dániel 1.

4x200 gyorsváltó: a Magyar Válogatott tagjaként Kováts Alex és Király Dániel 1.

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola lány váltó (Marton Kitti – Király Flóra – Szántó – Pálca-Juhász Emese) 1.

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola fiú váltó (Korvicska Péter – Kakuk Koppány – Bögözi Hunor – Sárközi Szabolcs) 1.

A kaposvári sportiskolás versenyzőket a következők készítették fel – úszó edzői csapat: Halmai Blanka, Stoff Dóra, Hajdu Sándor, Meiszterics László, Virovecz Richárd. Gyógytornász: Fekete Judit. Erőnléti edző: Nagy Bálint. Masszőr: Ollé Krisztián. Kun Z.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában