RÖPLABDA EXTRALIGA, NŐK

2021.05.27. 08:47

Felnéznek Maticsra a fiatalok

Szpin Renáta, Szedmák Réka, Kump Aliz és Tóth Jázmin után újabb játékos szerződéshosszabbítását jelentette be az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapata.

Molnár Gábor

A Challenge Kupa és a Magyar Kupa idei bronzérmes együttesében folytatja pályafutását Tatjana Matics. A 32 esztendős nyitásfogadó-ütő alázatos, csupa szív játékkal segítette klubját a célok elérésében, és ígérete szerint nem lesz ez másként a következő évadban sem.

Tatjana Matics több száz szerb élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött, 2015 nyarán érkezett hazánkba, és előbb két éven át játszott Békéscsabán, majd két szezont húzott le Nyíregyházán. A csabaiakkal mindent megnyert, amit csak itthon lehetett, emellett egy Közép-európai Liga elsőséget is begyűjtött. A nyíregyháziakkal két alkalommal hódította el a Magyar Kupát, és 2018-ban, illetve 2019-ben is bejutott a bajnokság döntőjébe, ahol ezüstéremmel zárt. A tapasztalt röplabdázó ezek után Kaposvárt választotta, ahol klubtörténeti sikereket ért el. Részese volt a Diamant első nemzetközi mérkőzéseinek, a 2020/2021-es évadban pedig sokat tett azért a pályán, hogy az együttes a Challenge Kupában és a Magyar Kupában is a dobogón zárjon, az Extraligában pedig a negyedik helyet szerezze meg.

Talán a legemlékezetesebb alakítását a magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján nyújtotta, amikor az aranyszettben a legfontosabb pillanatokban szerzett pontokat. A röplabdázóra a fiatalok is felnéznek, és arra a tűzre és az energiára, ami jellemzi őt és a játékát, a következő szezonban is nagy szüksége lesz a Diamantnak az egyre erősödő magyar mezőnyben és a nemzetközi porondon.

 

Egy profi, aki igazi csapatjátékos

Tatjana Matics nagyon fontos láncszeme a csapatunknak – fogalmazott Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető elnöke. – Személyében egy olyan profi mentalitású játékost ismerhettünk meg, aki minden szituációban az együttes segítségére van. A legkritikusabb helyzetekben sem remeg meg a keze és folyamatosan bátorítja, motiválja a társait. Sok nagy csatán túl van már, de még mindig éhes a sikerre, ennek ellenére a saját érdekeit sohasem állította a csapaté elé. Beáll a sorba, s csendben, nagy akarattal és elszántsággal teszi a dolgát.

– Mindig hangsúlyoztuk, hogy nemcsak a játéktudás fontos számunkra, hanem az is, emberileg mennyire illik a csapatunkba egy-egy sportoló – hangsúlyozta. – Matics pedig a pályán és azon kívül is igazi példaképe lehet a fiataloknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában