labdarúgás

2021.05.02. 20:48

Szinte biztos a Rákóczi búcsúja

Sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el a Kaposvári Rákóczi FC, amely a Merkantil Bank Liga NB II. 36. fordulójában a Pécsi MFC csapatától kapott ki.

Klein Péter

Új vezetőedzővel vágott neki a Pécsi MFC elleni mérkőzésnek a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehéreket ugyanis az utolsó három fordulóban Barna László irányítja majd.

Az 53 éves szakember korábban már dolgozott a Kaposvári Rákóczinál Prukner László segítőjeként, valamint a második csapat edzőjeként. Az A-licenccel rendelkező tréner legutóbb a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiánál tevékenykedett.

Az életéért küzdött a PMFC elleni mérkőzésen a Kaposvári Rákóczi FC, amely csak egy győzelem esetén őrizhette a reális bentmaradási reményeit. A pécsiek azonban a találkozó első perceitől domináltak, s Adamcsek Máté szabadrúgásával már az első negyedórában nagy próba elé állították Pogacsics Krisztiánt. A kaposváriak hálóőre ezt a feladatot jól megoldotta, de percekkel később már tehetetlen volt, hiszen Tihanyi Olivér két méterről sarkalt a jobb alsóba. A támadásban nem sokat mutató hazaiak a szünet előtti percekben ráadásul kétgólos hátrányba kerültek, miután Pogacsics Krisztián buktatta Grabant Bencét a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Adamcsek Máté értékesítette.

 

A szünetben próbált változtatni a támadójátékon Barna László, hiszen Farkas Balázst és Szarka Ákost is pályára küldte, de négy perc elteltével, egy láthatóan begyakorolt nagy bedobás után újabb gól szerzett a Pécs, amivel még nehezebb helyzetbe hozta a hazaiakat. A Rákóczi ezt követően egyre bátrabban futballozott, de hátul kinyílt, így a gyors pécsi kontrák folyamatos veszélyt jelentettek. Ráadásul Óvári Zsolt buktatása után újabb büntetőhöz jutottak a vendégek. Pogacsics Krisztián azonban hatalmas bravúrral védte Óvári tizenegyesét, ami adott egy lökést a zöld-fehéreknek. A hajrára így igencsak felpörgött a találkozó, sőt a kaposvári támadások is egyre több veszélyt jelentettek a pécsi kapura. Balog Alex egy nagyszerű átlövéssel próbálkozott, de a labda a lécről a gólvonalra vágódott, így Helesfay Donátnak szerencséje is volt. Az áttörést Szabó Alex előre húzódása jelentette, hiszen Nemanja Andric középre ívelése nagyszerűen találta meg a belső védőt, aki kapásból lőtt a jobb felsőbe. A Rákóczi azonban hiába támadott az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve újabb gólt már nem tudott szerezni, így a hátralévő két mérkőzésen csak két győzelemmel maradhat bent a másodosztályban, ha a Csákvár nem szerez pontot.

Barna László: – Amit az elmúlt két napban meg tudtam tenni, azt megtettem. Próbáltam felrázni a társaságot, mert mindenki tudja, hogy nagy problémák vannak. Ennek ellenére csak gratulálni tudok az ellenfélnek. Sajnos könnyű gólokat kaptunk, mert a nagy bedobásokra és a mélységi indításokra fel lehet készülni, de elkövettünk néhány egyéni hibát. A csapat az utolsó tizenöt percben megmutatta, hogy ennél sokkal többre képes. Ehhez nagy akaraterő kell az utolsó két meccsre.

Vas László: – Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk. Tudtuk, hogy a Kaposvár próbál kapaszkodni az utolsó szalmaszálba, nekünk pedig nem úgy sikerültek a legutóbbi mérkőzéseink, ahogy szerettük volna. Megérdemelten szereztük meg a három pontot, de tudjuk, hogy vannak még hibáink, hiszen voltak olyan periódusok, amikor hektikusan játszottunk. Az eredménnyel és a srácok hozzáállásával elégedett vagyok, de van még hova fejlődni, így az utolsó két fordulóban azon leszünk, hogy bizonyítsuk, hogy ez a szezon nem a véletlen műve volt. Sajnálom, hogy a Kaposvár kiesik, hiszen egy komoly hagyományokkal rendelkező klub, amelynek mielőbbi jobbulást kívánok!

Kaposvári Rákóczi FC–Pécsi MFC 1–3 (0–2)

Kaposvár, 150 néző. V.: Görög (Hofbauer, Vörös).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró, Nagy J. (Szarka, a szünetben) – Andric (Orsós T., 76. p.), Gál, Szederkényi (Balog A., 58. p.), Bíró D. (Farkas B., a szünetben) – Balázs Zs. (Bidzilya, 58. p.). Vezetőedző: Barna László.

Pécsi MFC: Helesfay – Króner (Németh M., 26. p.), Rácz, Preklet, Katona L. – Kónya, Geiger (Bartha, 59. p.), Tölgyesi, Grabant (Óvári, 59. p.) – Tihanyi, Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Szabó A. (76. p.), illetve Tihanyi (17. p.), Adamcsek (43. p.), Rácz (49. p.).

Sárga lap: Vachtler (13. p.), Pogacsics (43. p.), Farkas B. (72. p.), Ur (79. p.) illetve Preklet (55. p.), Katona L. (58. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában