STRANDRÖPLABDA

2021.06.16. 08:02

A hatodik helyen zárt a Lutter, Wirth strandröplabda páros

Értékes ranglistapontokat szerzett a Lutter Liza, Wirth Annamária alkotta páros a Kispest Open elnevezésű, kiemelt A-kategóriás országos strandröplabdatornán a fővárosban.

Molnár Gábor

Harminckilenc páros közül az előkelő hatodik helyet szerezte meg a Lutter Liza, Wirth Annamária duó a Kispest Open elnevezésű, kiemelt A kategóriás országos strandröplabda-viadalon a fővárosban, a Pénzügyőr sportcentrumában. A Kaposvári Röplabda Akadémia kettőse a várakozáson felül teljesített, és értékes ranglistapontokkal gazdagodott a következő hétvégén rajtoló magyar bajnokság előtt.

A tavaly nyár óta együtt szereplő Lutter Liza, Wirth Annamária alkotta páros kilencedik kiemeltként várta a kezdést, és a csoportkört két győzelemmel zárta. A nyolc közé jutásért rendezett találkozón aztán a lányok 2–1-re nyertek a Kirsch Kitti Dalma, Örményi Annamária egység ellen. Másnap délelőtt a negyeddöntőkkel folytatódott a program, és a kaposváriak két szettben kikaptak a későbbi negyedik Divényi Zita, Réthelyi Zsófia Ágota duótól, így a folytatásban az 5–8. helyekért küzdhettek. Ahol előbb játék nélkül nyertek Gubicza Laura Krisztina és Nguyen Hai Anh Thu ellen, majd nagy csatában 2–1-es vereséget szenvedtek a Gubik Hanna, Németh-Tóth Eszter duótól. A torna első helyét egyébként a Szabó Dorottya, Vecsey Fanni kettős szerezte meg, miután három szettben felülmúlta a Szombathelyi Szandra, Villám Lilla duót. Lutterék formája mindenképpen biztató a június 18-án rajtoló magyar bajnokság előtt, és az újabb értékes ranglistapontoknak köszönhetően a RÖAK Kaposvár párosa minden bizonnyal a főtáblán kezdheti meg szereplését a tatai nyitófordulóban.

A Kispest Open végeredménye, nők:

1. Szabó Dorottya, Vecsey Fanni, 2. Szombathelyi Szandra, Villám Lilla, 3. Győri Panna, Szabó Adrienn, 4. Divényi Zita, Réthelyi Zsófia Ágota, 5. Gubik Hanna, Németh-Tóth Eszter, 6. Lutter Liza, Wirth Annamária (RÖAK Kaposvár). Férfiak: 1. Kiss Dániel, Rása Alex, 2. Oláh Botond, Dóczi Domonkos, 3. Papp Tamás András, Soós Izsák, 4. Fazekas Balázs Ferenc, Hubicska Patrik, 5. Petik Csanád Árpád, Udvarhelyi Márton, 6. Mikuláss Koch Marcell, Szabó Vilmos József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában