KÉZILABDA

2021.06.13. 21:17

Arany- és bronzéremmel zárult a NEKA idei szezonja

A balatonboglári Nemzeti Kézilabda-akadémia hagyományos szezonzáró rendezvényét az idén szabadtéren, a Balaton-parti lakófaluban tartották meg.

MW

A sportvezetők felelevenítették a sikereket, visszatekintettek az évad legfontosabb pillanataira, köszöntötték az aranyérmes férfi NB I./B-s, valamint bronzérmes női NB I./B-s csapatot, és a K&H nőikézilabda-ligában újoncként szerepelt Boglári Akadémia-SZISE NB I-es együttesét, végül elbúcsúztatták a végzős növendékeket, akik jövőre más kluboknál folytatják pályafutásukat.

A kellemes napsütésben megrendezett évzáró Mocsai Tamás NEKA köszöntőjével kezdődött. – Az ügyvezető kiemelte, hogy a korosztályos bajnokságok ugyan eredmény nélkül zárultak le, a férfi és női NB I/B-s csapatok arany-, illetve bronzérme és a Boglári Akadémia-SZISE NB I.-es szereplése miatt mindenképpen sikeresnek tekinthető a 2020/2021-es szezon – írta az eseményről a balatonboglári Nemzeti Kézilabda-akadémia hivatalos honlapja.

Hajdu János a női, Sótonyi László pedig a férfi szakág munkáját méltatta, megköszönték a szakmai stáb és a munkatársak támogatását, ifj. Kiss Szilárd vezetőedző pedig a tizenhárom pontot szerző és a többek elismerését kivívó Boglári Akadémia-SZISE szereplését foglalta össze. A lányok a pontvadászat során legyőzték a Békéscsabát, a Vácot, az Érdet, a Dunaújvárost és kétszer az Alba Fehérvár KC-t, s a csabaiakkal egy döntetlent is játszottak.

– Csapataink ünneplése és a bajnoki érmek átadása után a kollégium nevében Sikler Gyula intézményvezető vett búcsút az érettségizőktől és kívánt minden jót a 4–5 balatonboglári év után távozó növendékeknek – tudósított a neka.hu. Az iskolaigazgatók, a részlegvezetők és a Hónap akadémistájának megválasztott Kajdon Blanka, s Papp Tamás köszöntését követően a Nemzeti Kézilabda-akadémia sporttudományos és szakmai főigazgatója, Mocsai Lajos szavai zárták a rendezvényt, amely svédasztalos vacsorával fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik