uszonyos úszás

2021.06.16. 23:10

Egyéni csúcsot döntött a vb-n Szabó Száva

A 2021. évi uszonyosúszó junior világbajnokság második napján szoríthattunk első ízben Szabó Száva Hargitáért, aki élete legjobb idejével a 11. helyen zárt 200 méter uszonyos gyorson.

Klein Péter

Vasárnap indult útnak az olaszországi Lignanoba a magyar delegáció, hogy sikert-sikerre halmozzon a junior uszonyosúszó világbajnokságon.

– Ha a versenyzőket nézzük, akkor hét női és hét férfi versenyzőnk indul az olaszországi világbajnokságon – mondta a szövetség honlapjának Kókai Dávid csapatvezető. – Túlzás nélkül állíthatom, hogy minden idők legerősebb válogatottja csobban majd vízbe Lignanoban.

A elvárásoknak megfelelően nagyszerűn kezdett a magyar csapat, hiszen a nyitónapon öt érmet szerzett, két arany, ugyancsak két ezüst és egy bronz leosztásban. A fonyódi Szabó Száva Hargita, a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE versenyzője a második napon ugrott elsőként vízbe 200 méteres uszonyos gyorsúszásban.

A még csak 15 esztendős, tehát egy korosztállyal feljebb versenyző úszó élete legjobb időeredményét érte el Lignanoban, amivel a 11. helyen zárta a távot. Szabó Száva Hargita fő számában, 400 méteres uszonyos gyorsúszásban csütörtökön áll majd rajtkőre, ahol hasonló jó teljesítmény várható tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában