röplabda

2021.06.28. 10:48

Izraeli ellenfelet kapott a Diamant együttese

MW

Fotó: Muzslay Péter

Megtartották az európai röplabdakupák sorsolását Luxemburg­ban. A női Challenge-kupába nevező 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese a legjobb harminckettő között kezdi majd meg szereplését novemberben, az izraeli Maccabi Hadera Hefer gárdája ellen.

A kaposvári röplabdás lányok nemzetközi szereplésének eddigi története szinte mesébe illő: a csapat 2019-ben, újoncként mutatkozott be az európai kupaporondon, és akkor még a selejtező jelentette a végállomást a török THY Istanbul ellen. Egy évvel később aztán történelmet írt a Diamant, első magyar csapatként egy cseh és egy szlovák rivális legyőzésével egészen az elődöntőig jutott a Challenge-kupában, és végül a román Alba Blaj elleni csatát követően bronzérmesként fejezte be a küzdelmeket. Tatjana Matics és társai az idei bajnoki negyedik helyezésnek köszönhetően újra kivívták a Challenge-kupa-indulás jogát, és a minap rendezett sorsoláson kiderült, hogy kiemeltként csak az első kör után, a legjobb harminckettő között kezdik majd meg nemzetközi szereplésüket, várhatóan novemberben. Az ellenfél az izraeli bajnokság és az izraeli kupa idei harmadik helyezettje, a Maccabi Hadera Hefer együttese lesz. Az első mérkőzést idegenben vívja meg a Diamant, a visszavágóra pedig a Kaposvár Arénában kerül sor.

Az előzetes esélylatolgatások alapján nem reménytelen a somogyiak helyzete, de természetesen még nagyon kevés az információ az aktuális erőviszonyokról. A Maccabi Hadera csapata – a somogyiakhoz hasonlóan – az elmúlt három évben folyamatosan fejlődött, a bajnokságban egy hatodik, egy negyedik és most egy harmadik helyezést könyvelhetett el. Az izraeliek múltja is szép, hiszen 1997-ben ők nyerték meg a bajnokságot. Hadera Izrael nyugati részén, a Földközi-tenger partjának közelében, Tel-Avivtól körülbelül negyvenöt kilométerre, északra található város, lakossága csaknem 92 ezer volt néhány évvel ezelőtt. A települést 1890-ben alapították, napjainkban lakosainak jelentős része Etiópiából és az egykori Szovjetunióból származik.

A Békéscsaba a lengyel LKS Commercecon Lódz, a Vasas az Alba Blajt kapta ellenfélül a női CEV Kupában.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában