galéria

2021.06.24. 18:20

Sztárvendégek is pattogtattak a kaposvári kosártáborban

A Filipovity-testvérek, Márkó és Péter volt a sztárvendége a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kosárlabdatáborának csütörtökön.

Molnár Gábor

A gyerekek szótlanul és szinte tátott szájjal hallgatták a Filipovity-testvérek, Márkó és Péter élménybeszámolóját az arénában, a két kiváló, Kaposváron nevelkedett kosaras élménybeszámolót tartott az eddigi pályafutásáról a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kosárlabdatáborában. Mindketten a helyi kosárlabdalegenda, Filipovics Gordan fiai, Péter a fiatalabb, 20 éves, s az Amerikai Egyesült Államokban tanult és játszott, míg a 25 esztendős Márkó, aki szintén megfordult az USA-ban az előző szezont az olasz bajnokságban, a Pesaro gárdájában töltötte, ahol kiváló teljesítményt nyújtott.

– Körülbelül nyolcvan gyermek érkezett a táborba, velük folyamatosan nyolc edző foglalkozik – mondta Szőke Balázs, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kosárlabda szakosztályvezetője. – Hétfőtől csütörtökig délelőttönként van két negyvenöt perces blokk, azaz minden edzőhöz kerül csoport egyszer-egyszer. Délutánonként pedig a játékokon és az egyéni képzésen van a hangsúly, azaz megoldjuk azt, hogy úgy tanuljanak a táborlakók, hogy közben jól is érzik magukat. A péntek pedig az ügyességi feladatokról szól, ahol különböző díjakért versengnek a gyerekek.

 

Szőke Balázs hozzátette: úgy osztották be az edzőket, hogy mindenkinek megvan a speciális feladata. – Van, aki a passzkészséget fejleszti, vagy éppen a labdavezetési technikát, az egy-egy elleni védekezést, illetve a befejezési technikákat – tette hozzá a szakosztályvezető. – A kisebbeknek játékos feladatokat adunk, hogy élvezzék a tréningeket, a nagyobbakkal azonban „komolyabban” tudunk foglalkozni, azokat a hiányosságaikat, amikre esetleg év közben nincs elég idő, kijavítjuk.

A kosárlabda mellett más sportos foglalkozások is szerepelnek a tábor programjában, illetve a Virágfürdőbe is elvitték a gyerekeket. Csütörtökön pedig két sztárvendég is érkezett hozzájuk, Filipovity Márkó és testvére Péter. – Mindketten kaposváriak, s mindketten külföldön játszanak és a fiatalok példaképei lehetnek – hangsúlyozta Szőke Balázs.

A tábor pénteken délután zárul, majd egy hét kihagyás után ismét várják a gyerekeket, ám akkor a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola összes sportágával – a szakedzők iránymutatásai alapján – megismerkedhetnek.

– Minden nyaramat többé, kevésbé Kaposváron töltöm és mindig jó érzésekkel térek haza – felelte a Somogyi Hírlap kérdésére Filipovity Márkó. – Főleg az új Kaposvár Arénába, ahol a minap már edzettem is, most pedig a táborozókkal beszélgettünk egy jót.

Sztojan Ivkovics, a magyar kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, hogy nem tart a csapattal Japánba, mert az Amerikai Egyesült államokban szeretné kipróbálni magát, de sajtóinformációk szerint a huszonöt éves játékos elhagyja jelenlegi klubját, Pesarót, de marad Olaszországban, hiszen a Fortitudo Lavoropiù Bologna nézte ki magának.

– Most zajlik az átigazolási időszak, s jelenleg sokféle lehetőségem van – hangsúlyozta a válogatott kosárlabdázó. – Így egyelőre nem tudom megmondani, hol folytatom a pályafutásom, de mindenképpen topbajnokságba szeretnék igazolni. A tavalyi szezon jól sikerült (12.8 pontot átlagol az olasz bajnokságban – a szerk), de úgy érzem tudok még fejlődni. Igazából mindkét ország pontvadászatában van hozzám illő együttes, ezért nem tudnék egy konkrét helyet megnevezni, ahová a legszívesebben mennék. A legfontosabb, hogy élvezni szeretném a kosárlabdát, hiszen az a lényeg, hogy mindennap úgy menjek az edzésre, hogy szeretem azt, amit csinálok.

– Én szinte kosárlabdával nőttem fel, s azért is kezdtem el kosarazni, mert nagyon megfogott az, amit a tévében, illetve az interneten láttam a nagy sztároktól – elevenítette fel Filipovity Márkó. – S ahogy teltek az évek, egyre komolyabb lett a tét, melyhez alkalmazkodni kellett. Aki egyszer profinak áll, annak félig a munkája és félig a hobbija is lesz ez a sportág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában