rúdsport

2021.07.14. 11:48

Világversenyeken képviseli hazánkat a kaposvári rudas duó

Két világversenyre is kvalifikálta magát a kaposvári rúdsport páros, így a októberben és decemberben is nemzetközi színpadon képviselik Magyarországot és Somogyot.

B.Z.

Fotó: PORTRAIT_MAFFIA

 

Bence-Kiss Krisztina és Szabadi Szabolcs elit duó kategóriában második helyen végzett a közelmúltban a Pole Artistic Hungary versenyén. Friss hír, hogy az ezüstéremmel a kaposvári páros kvalifikálta magát a decemberi olaszországi világbajnokságra. A somogyi sportolóknak azonban a téli előtt még egy őszi nemzetközi megmérettetésen is helyt kell állniuk szintén Olaszországban, melyre még egy korábbi országos bajnokságon szereztek indulási jogot.

– Mi 2019 decemberében kezdtünk el együtt, duóban rudazni, nem sokkal ezt követően jelentkeztünk a Pole Artistic-ra – mesélte Szabadi Szabolcs. – A covid miatt ezt a verseny közben kétszer is elhalasztották, így a felkészülés is elhúzódott a koreográfiánk is másfél éven át folyamatosan változott – folytatta a rúdsport egyetlen férfi képviselője Somogyból.

Ugyanazzal az elképzeléssel, koncepcióval, ám végül egy teljesen, megváltozott gyakorlattal állt a páros színpadra a fővárosi versenyen tavasz végén. – Nehéz volt a felkészülés, ugyanis többszöri karantén is lassította az edzésmunkát – emelte kis Bence-Kiss Krisztina, a kaposvári Chameleon Poledance alapítója.

A rudas duó szereti a veszélyesebb, kicsit extrémebb elemeket gyakorolni, így ezekből is került a gyakorlatukba, mellyel ezüstöt szereztek Budapesten. – Még tanuljuk ezt a művészibb vonalat, szét kell választani a sportos versennyel és nem az elemek nehézségre fókuszálni, hanem a művészibb hatásra, megoldásokra – összegezte Kriszti az októberi CSIT Világjátékok előtt.

Mint megtudtuk ugyan volt már rá példa, hogy hazánkat férfi-női vegyes duó képviselje nemzetközi versenyen, de ez ritkán fordul elő. Az októberi világjátékokra készülve a páros egyhangúan kiemelte: most az a terv, hogy a visszajelzések alapján tökéletesítsék a már előadott gyakorlatot. – Játszani megyünk a vb-re, elvárások nélkül. Fontos nekünk, hogy megmutassuk amit tudunk, kiadjuk amit bennünk van, de közben jól is érezzük magunkat, így erre fókuszálunk a következő időszakban – mondta Szabadi Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában