röplabda

2021.08.09. 10:44

A francia élvonalból igazolt a Diamant

A francia élvonal bronzérmesétől, a Nantes gárdájától érkezik az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapatának legújabb igazolása – adta hírül a csapat honlapja.

Sonline

A 28 esztendős, 180 centi magas Katarina Schwabe szélsőütőként bevethető, és korábban három alkalommal nyert német bajnoki címet a drezdai klubbal. A tapasztalt német röplabdázónak mindössze pályafutása harmadik együttese lesz a magyar élvonalban szereplő somogyi alakulat.

– Nyolc éven keresztül játszottam a német élvonalban, a drezdai együttesben, és szép sikereket értünk el. Háromszor nyertem bajnokságot és két alkalommal kupát – kezdte bemutatkozóul a mosolygós és elszánt Katharina. – Nagy váltás volt számomra, amikor 2019-ben Franciaországba szerződtem, és a jó nevű Nantes játékosa lettem. Idén a bronzérmet szereztük meg a francia élvonalban, és ott voltunk a Bajnokok Ligájában is. Egy sérülés után találtam újra magamra, és sokat köszönhetek az edzőmnek és a társaimnak, hogy visszanyertem az önbizalmamat és a formámat. Meg szeretném mutatni, hogy bárhol is játszom, a lehető legtöbbet akarom adni a csapattársaimnak és az engem foglalkoztató klubnak. Miután beszéltem a kaposvári együttes edzőjével a célokról nagy örömmel és várakozással telve írtam alá a szerződést a kaposvári klubbal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában