labdarúgás

2021.08.12. 12:41

Újabb nagy halat fogott ki a Kadarkút

A Kadarkút a Somogysárdért, a Nagyatád a Balatonkeresztúrért állhat bosszút, míg a Rákóczira újabb csoportrangadó vár a MOL Magyar Kupa második fordulójában.

Klein Péter

Az átalakított MOL Magyar Kupa első körében 128, a megyebajnokságban, illetve a harmadosztályban szereplő csapat lépett pályára, köztük hat Somogy megyei gárda. A területi elv alapján kisorsolt nyitófordulóból a Kaposvári Rákóczi FC, a Nagyatádi FC, illetve a Kadarkút VSK jutott tovább. Utóbbi két csapat igazi csodát végrehajtva, hiszen a kadarkútiak az NB III. Középcsoportjának egyik bajnok­esélyesét, a Kozármislenyt, míg Papp Zoltán tanítványai ugyanennek a csoportnak az egyik legnagyobb múlttal rendelkező együttesét, a Dunaújvárost búcsúztatták. A Balatoni Vasas SE, a Balatonkeresztúr SK, illetve a Somogysárd SE játékosai azonban hiába küzdöttek, tettek meg mindent a továbbjutásért, ezúttal nem tudtak nyerni. A szerdai, ugyancsak területi elv alapján készített sorsolást így három somogyi csapat várhatta tűkön ülve.

A párosítások: Kaposvári Rákóczi FC (NB III. Nyugat)–Bicskei TC (NB III. Nyugat), Kadarkút VSK (megye I.)–FC Nagykanizsa (NB III. Nyugat), Bonyhád VLC (Tolna, megye I.)–Nagyatádi FC (megye I.).

A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem bírnak egymással a felek, úgy kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha ez sem vezet eredményre, akkor büntetőrúgásokkal dől el, melyik csapat kerül a harmadik körbe, amibe már az NB II.-es (köztük az egyszeres kupagyőztes Siófok is) és az NB I.-es csapatok is bekapcsolódnak, így újra kiegészül 64 klubra a mezőny. A második forduló mérkőzéseit augusztus 28-án és 29-én rendezik. Klein Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában