kézilabda

2021.09.30. 10:16

Acélos védekezés kell a Siófoknak

Megoldható feladatok előtt a somogyi klubok a kézilabda NB I.-ben; a nőknél a Siófok KC az újonc Budaörsöt fogadja csütörtök 18 órakor, míg a férfiaknál a NEKA a legutóbbi szezonban tíz ponttal épp csak bennmaradó Dabast, pénteken, 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

– Huszonöt, huszonhatra kellene belőni a kapott gólok számát, ez jó cél lehet a Budaörs ellen – mondta Danyi Gábor beharangozójában. Valóban sok gólt kapnak és ahogy fogalmazott fel tud puhulni a védekezésük, ám ez igen fura kijelentés volt tőle, miután ebben a szezonban huszonnégynél még nem dobott többet a Budaörs! Huszonnéggyel nyertek az MTK otthonában, de például tizenkilencig jutottak otthon a Dunaújvárossal szemben. Az utóbbia­kéra már lehet mondani, hogy jó védekezés, ami egy Siófok szintű együttes számára is cél lehet hazai pályán. A tréner ráadásul nagyon komoly mérkőzésre számít, ami meglepő, mert ennek a Siófoknak magabiztosan kell(ene) hoznia a két pontot egy újonc ellen saját közönsége előtt. A budaörsi sem egy összeszokott együttes, hisz öt játékost is igazoltak az élvonalra, köztük Schneider Évát, akinek a Balaton partján indult ígéretesnek ígérkező pályafutása, de rajta kívül Agbaba és Pálos-Bognár is volt az együttes tagja korábban.

A NEKA számára az első osztályú tagság megőrzése szempontjából egy kiemelten fontos bajnoki következik a Dabas ellen. Egy hónapja, Balatonbogláron játszottak egy felkészülési meccset, amit Sótonyi edző tanítványai nyertek héttel (27–20), ám vélhetően akkor egyik tréner sem teregette ki a lapjait, így ebből kiindulni nem érdemes, ráadásul azóta a dabasiak leigazolták a bosnyák válogatott irányítót Tarabochiát a Metalurg Skopjéból. A szezon nem indult rosszul számukra, hisz három forduló után három pontjuk van, ami hatalmas eredmény, hisz legutóbb egész szezonban gyűjtöttek tízet. Nem lesz könnyű mérkőzés, mert Török és a volt válogatott Szöllősi is jó formát mutat a vendégeknél, akik ikszeltek otthon azzal a Budakalásszal (26–26), melytől idegenben legutóbb kikapott a NEKA (28–30) és az Egert ugyanúgy verték néggyel vendégként (24–20), mint a boglári fiatalok saját közönségük előtt (28–24).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában