Vízilabda

2021.09.17. 13:26

Búcsúzott a kupától a Kaposvári VK

Bármennyire is igyekezett, nem tudta borítani a papírformát a Kaposvári VK, amely a Szolnoki Dózsa elleni kettős vereséggel esett ki a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Klein Péter

A csütörtök esti visszavágót követően péntek délelőtt folytatódott a BENU Magyar Kupa a Kaposvári VK pólósai számára. A pályaválasztási jog feladása miatt ezúttal is Szolnokon. Surányi László tanítványai előző nap este megszorongatták a sokkal esélyesebb hazaiakat, s a visszavágón is erre készültek. A terv pedig működött, hiszen az első két negyedben ezúttal is csak minimális előnyre tudott szert tenni a Szolnok. A fordulást követően azonban kinyílt az olló, s a szolnokiak eldöntötték a mérkőzés sorsát. Az utolsó felvonást azonban ennek ellenére sem adta fel a somogyi csapat, amely ebben a negyedben egy gólgazdag, három-hármas döntetlent ért el.

A kaposváriak bár kettős vereséget szenvedtek és kiestek a Magyar Kupától, de tiszteséggel helyt álltak a neves ellenféllel szemben, ami jó előjel a bajnoki szereplést illetően. A Kaposvári VK utánpótlása továbbra is várja a vízilabdázni vágyó gyermekeket, akik a jövő OB I.-es csapatát alkotják majd.

 

Szolnoki Dózsa–Kaposvári VK 12–6 (2–1, 3–2, 4–0, 3–3)

Szolnok, 100 néző. Vezette: Várkonyi, Kenéz.

Szolnoki Dózsa: Gárdonyi – Angyal (1), Jansik, Kovács G. (2), Milakovic (1), Zovic (2), Gbadamassi (1). Csere: Bányai (kapus), Szeghalmi (2), Schmölcz (1), Balla, Pető, Cseh, Teleki (2). Vezetőedző: Zivko Gocic.

Kaposvári VK: Csoma – Petrovski, Langiewicz (1), ifj. Berta, Mijic (3), Vindisch (1), Juhász-Szelei (1). Csere: Vörös, Jajcinovic, Palatinus, Tóth Á., Varga B., Horváth Á. Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 11/6, illetve 9/2.

Gól ötméteresből: –.

Kipontozódott: Gbadamassi (32. p.).

Továbbjutott: a Szolnoki Dózsa 25–14-es összesítéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában