RÖPLABDA

2021.09.17. 10:25

Budapesten rajtolnak röpis lányok, Szolnokon a fiúk

Szombaton, a fővárosban, a házigazda Vasas Óbuda és a Budaörs társaságában kezdi meg bajnoki szereplését az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia leány U19-es együttese. Nagy Fanni edzőt kérdeztük a felkészülésről és a tervekről.

Molnár Gábor

– Augusztus elején kezdtük a felkészülést, ami döcögősen indult, hiszen a koronavírus-járvány miatt bőven van mit bepótolnunk, de aztán szépen belerázódtak a lányok – válaszolta Nagy Fanni. – Az idei U19-es keret fiatalabb lesz, mint a tavalyi, hiszen a bázisát főleg a fiatalabb korosztály fogja képezni. Ugyan, csak az első pár forduló után lesznek csak láthatóak az erőviszonyok, de azt már most biztosan ki lehet jelenti, hogy ezzel a “megújult” kerettel is minél jobb eredményt szeretnénk elérni a bajnokságban. A szombati első fordulótól leginkább azt szeretnénk látni, hogy az elmúlt 5-6 hét edzésmunkája visszaköszönjön a pályán is. Továbbá jó visszajelzés lesz, hogy milyen játékelemekre kell még jobban odafigyelni a jövőben.

Az idei remek bronzérem után az új évadban is szeretne jól teljesíteni a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino fiú U19-es együttese. Szombaton a Szolnok B és a Pénzügyőr A lesz az ellenfelük.

– Igen korai időpontra került kiírásra az U19-es bajnokság első fordulója – mondta Kovács Balázs edző. – Négyhetes felkészülésen vagyunk túl, végre megfelelő körülmények között tudtunk dolgozni. Elég rövid idő állt rendelkezésére, ezért nem fért bele minden, amit egy ilyen időszakban a szezon előtt gyakorolni kellene. Elsősorban a fizikai felkészítésen volt a hangsúly, ami természetesen tovább folytatódik, annak ellenére, hogy már elkezdődik a bajnokság. Idény eleji formára lehet számítani, egy olyan játékra, amelyben sok globális hiba lesz. A héten lesz először lehetőségünk a komplett csapattal való gyakorlásra, két edzésen is, ekkor megpróbáljuk összecsiszolni a nyitásfogadásunkat elsősorban és a csapatjátékot, hogy két győzelemmel tudjunk hazajönni Szolnokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában