KÉZILABDA

2021.09.08. 19:51

Nagy rohanás és nyolcgólos siófoki vereség a Győrtől

Hetvenkét gólt hozó mérkőzésen nyolccal kikapott a Siófok KC hazai pályán a nyitó bajnokiján a Győri AUDI ETO KC együttesétől. A két csapat közti különbség már az első félidőben kialakult, a második félidőt döntetlenre hozták a balatoniak Holta öt, Such négy góljának is köszönhetően.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Minden új lesz – ígérte a szezon előtt Danyi Gábor, a Siófok KC trénere és ezt a volt klubja elleni bajnoki is tökéletesen igazolta. Ez már valóban egy teljesen más stílusú kézilabda volt, mint amellyel Európa Liga döntőig jutott korábban a klub. Nem a védekezésre épít Danyi edző, a győriek elleni nyitó bajnokin látott gyors, futós kézilabdának köszönhetően máris hetvenkét gólt hozott. A két csapat korábban sosem játszott még egymással ilyen gólzáporos találkozót! A nyolcgólos vereség minden esetre „vállalható” somogyi szempontból, dicséretet érdemel, hogy a fordulás utáni harminc percet döntetlenre hozták, igaz a zöld-fehéreknél Blohm, Brattset, Faluvégi, Nze Minko és Ryu Eun Hee is hiányzott és Ambrus Martin edző – aki minden játékosának lehetőséget adott – sem kívánta „felfedni a lapjait” a BL címvédő Vipers előtt, mellyel hétvégén csapnak össze a Bajnokok Ligájában.

Csapóék tizenkilenc percig tartották magukat, ekkor Böhme találta után még „csak” hárommal mentek Oftedálék (10-13). A szünetig hátralévő tizenegy percre megállt a támadójáték, kétszer Lakatos és egyszer-egyszer Kiss és Jezic tudta már csak bevenni a kisalföldi kaput.

 

A fordulás után többször is bejöttek négyre a házigazdák, utoljára a 46. percben (25-29), de ennél közelebb nem jutottak ellenfelükhöz a nagy rohanás közepette. A vendégek a hajrában már tízzel is mentek (26-36) kilenc perccel a lefújás előtt, ám a balatoniaknak sikerült ezt a félidőt döntetlenre hozniuk. Ebben a játékrészben – melynek hatvan percéből tizenhatot emberelőnyben játszottak a siófokiak – Holta öt, Such pedig négy találattal volt a legeredményesebb hazai részről.

Siófok KC – Győri AUDI ETO KC 32–40 (14–22)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 900 néző. V: Őri E., Pozdena.

SIÓFOK: Csapó K. – Böhme 2, Kiss N. 3, Lakatos R. 2, Jezic 5, Holta 8(4), Wald 4. Csere: Herczeg L., Vojnovic (kapusok), Szarková 1, Janjusevics 3, Sirián, Lapos, Such 4. Edző: Danyi Gábor.

Győr: Glauser – Lukács 6, Kristiansen 8(5), Hansen 3, Pintea 5, Oftedal 6, Schatzl N. 3. Csere:Solberg (kapus), Háfra 1, Fodor 4, Deszpotovics 2, Ogonovszky 1, Farkas J. 1 (1). Edző: Ambros Martín.

Kiállítások: –, illetve 8(-).

Hétmétersek: 5/4 (1/1), illetve 6/6 (2/2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában