RÖPLABDA EXTRALIGA, NŐK

2021.10.11. 10:45

A játékos kérésére szerződést bontott Katherina Schwabéval a Diamant

Pénteken fél hét és fél kilenc között nyílt edzést tart a Kaposvár Arénában az 1. MCM-Diamant KNRC együttesre, a tréningre várják a klub szurkolóit is. A csapat vasárnap már bajnokit játszik, a bajnoki címvédő Tatum Nyíregyháza érkezik a somogyi megyeszékhelyre.

Molnár Gábor

Ezen a héten indul útjára a labda a női röplabda Extraliga 2021/2022-es szezonjában. A nyitófordulóban rögtön komoly erőpróba vár az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttesére: Vincent Lacombe vezetőedző, aki a távozó Sasa Nedeljkovictól vette át a karmesteri pálcát, tanítványai vasárnap 18.15 órakor fogadják a bajnok és kupagyőztes Fatum Nyíregyháza gárdáját a Kaposvár Arénában. De a második játéknapon sem lesz egyszerűbb dolga a somogyiaknak, miután a Vasas Óbuda együttese érkezik hozzájuk, majd papíron két könnyebb összecsapás vár a lányokra; előbb a fővárosba utaznak, ahol az MTK-vel mérik össze tudásukat, majd a DVTK jön a megyeszékhelyre.

Az újjáalakuló együttes tagjai augusztus tizedikén álltak munkába, és sokat dolgoztak az azóta eltelt két hónapban. A sportcsarnokban, az atlétikai pályán és az LTP Gymben megtartott tréningek mellett egy nyitrai és egy hazai rendezésű nemzetközi felkészülési torna szerepelt a programban, az elmúlt hétvégén pedig a Swietelsky Békéscsaba tette tiszteletét a somogyi megyeszékhelyen.

Az eltelt idő alatt nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is formálódott a csapat, hiszen a fő cél az, hogy szerethető, egymásért is küzdő játékosokból álló együttest láthasson a közönség az új évadban. Friss hír, hogy a német Katherina Schwabe kérésére a klub közös megegyezéssel felbontotta a röplabdázó szerződését. A többiek harcra készek, és nagyon várják már a bemutatkozást.

A klub pedig, ahogy eddig, úgy ezután is nagyon számít a sportszerető kaposváriakra is. Azok a szurkolók, akik megváltották alapszakasz-bérletüket a 2020/2021-es évadra, és szeptemberben megerősítették részvételi igényüket, ingyen tekinthetik majd meg az alapszakasz mérkőzéseit a 2021/2022-es kiírásban, és grátiszként az izraeliek elleni nemzetközi kupa-találkozót is láthatják az arénában. Akik szeretnék már pénteken átvenni a bérletüket, 18:30 és 20:30 óra között megtehetik a csapat nyílt edzésén, a Kaposvár Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában