Vízilabda

2021.10.15. 21:31

Kikapott a Kaposvári VK a Honvéd otthonában

Az utolsó pillanatig nyílt és kiélezett mérkőzésen szenvedett vereséget a Budapest Honvéd otthonában a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. tizedik fordulójából előrehozott mérkőzésen.

Klein Péter

Két hét kemény felkészülés után vágott neki a fővárosi túrának a Kaposvári VK felnőtt csapata, hogy a november huszonhetedikéről előrehozott bajnokin mutassa meg, mire megy a válogatottakkal megtűzdelt Honvéddal szemben. Az első percektől érződött, hogy Surányi László feltüzelte tanítványait, akik a szerb légiós Aleksa Petrovski akciógóljával megszerezték a vezetést, majd a Honvéd egyenlítését követően Mijic Dávid újra előnyhöz juttatta a vendégeket. A hazaiak azonban ismét egalizáltak, ezt követően pedig Fejős Róbert két centergóljára már nem érkezett somogyi válasz. A második etapban Kiss Bálint góljával már hárommal vezettek a fővárosaik, de a KVK nem adta fel, és hat-háromról ifjabb Berta József akciógóljával, illetve Horváth Ákos duplájával feljött döntetlenre egy parádés negyedet bemutatva, azonban Hosnyánszky Norbert büntetőjével a Honvéd örülhetett a nagyszünetben.

A fordulást követően Fejős Róbert növelte ismét kettőre a Honvéd előnyét, majd Kakstedter Bendegúz gyűjtötte be harmadik személyi hibáját, de a Kaposvár Dobos Dávid révén így is kapaszkodott. Olyannyira, hogy Mijic Dávid büntetőjével ismét egál volt.

A somogyiak úgy fordultak az utolsó negyedre, hogy a másodikat és a harmadikat is megnyerték, amivel ledolgozták az elsőben összeszedett kétgólos hátrányukat, így mentális előnnyel várták a hajrát. Hosnyánszky Norbert harmadik góljával viszont átvette a vezetést a Budapest Honvéd, majd Ekler Bendegúz megduplázta a hazai előnyt, ezzel pedig nehéz helyzetbe került a KVK. Az utolsó percben viszont Vindisch Ferenc szabaddobásgólja visszahozta a kaposvári pontszerzési reményeket, így Surányi László időt is kért az utolsó támadás előtt. Ebből azonban nem találtak a kapuba a somogyiak, akik hiába szolgáltak rá a döntetlenre, csalódottan kellett hazautazniuk.

Budapest Honvéd SE–Kaposvári VK 12–11 (4–2, 4–5, 2–3, 2–1)

Budapest, Kőér utcai uszoda, 150 néző. Vezette: Várkonyi, Kollár.

Budapest Honvéd SE: Decker A. – Kiss B. (2), Kevi, Ekler (1), Hosnyánszky (3), Simon H., Sugár (1). Csere: Hessels S. (2), Hessels B., Fejős R. (3), Manhercz Á. Vezetőedző: Szivós Márton.

Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter, Petrovski (1), Langiewicz, Dobos D. (1), Mijic (2), Juhász-Szelei (1). Csere: ifj. Berta J. (2), Jajcinovic, Vindisch (2), Varga B., Horváth Á. (2). Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 15/4, illetve 4/0.

Gól ötméteresből: 1/1 illetve 1/1.

Kiállítva, végleg cserével: Petrovski (29. p.).

Kipontozódott: Kakstedter (17. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában