kézilabda

2021.10.25. 09:03

Nagyon kellett a siker a Csurgónak

A várakozásnak megfelelően nehéz találkozón van túl a Csurgói KK csapata, mely a Dabassal csapott össze a férfi kézilabda NB I.-ben.

Huszár H.

Pallag Péter ezen a találkozón nem léphetett pályára, de Holló is megkeserítette a hazai lövők életét. Bár az első találatot büntetőből Krszmancsics szerezte, de innen a Dabas percei következtek. Zsinórban négy találatig jutottak és több mint tíz percnek kellett eltelnie, amire Gebhardt révén ismét sikerült gól szereznie a hazaiaknak. Innen elkezdte a kapaszkodást a hazai gárda és a véghajrában egy négyes etap után sikerült a vezetést átvenni. Bár erre még volt válasza Török góljával, de így is egy találattal a CSKK vezetett.

A második játékrészben Krecic és Gábor Marcell találatával tovább nőtt az előny, de a félidő derekára ismét egyenlő volt az állás. Innen kiegyenlítettebb volt a játék képe, de a hazaiak Krszmancsics vezérletével ismét elléptek. Az ellenfél mindent megtett, hogy beérje a csurgóiakat, de ez nem sikerült.

Csurgói KK–Dabas 22–19 (10–9)

Csurgó, 550 néző. Vezette: Fekete T., Tóth D.

Csurgói KK: Füstös – Gebhardt 1, Schaffer, Mladen Krszmancsics 8(6), Vasvári, Borsos, Kovacevic 2. Csere: Tatai, Konyicsák (kapusok), Tóth Á., Krecic 3, Rotim 2, Breuer, Gábor M. 4, Herceg 1, Kerkovits 1. Edző: Mariano Ortega.

Dabas: Holló – Ács 2(1), Fekete 4, Tarabochia 1, Szöllősi Sz. 1, Koller 2, Laurinyecz. Csere: Szikora (kapus), Török 2, Garajszki, Burony, Horváth L. 5, Kende, Katona, Hutvágner 2(2),Váczi M. Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 6 ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 6/3.

Az eredmény alakulása

8. perc: 1–2, 12. perc: 1–4, 20. p erc: 6–7, 25. perc: 9–8, 35. perc: 13–12, 44. perc: 16–15, 50. perc: 18–17, 56. perc: 20–18.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és ez be is igazolódott – kezdte az értékelést Mariano Ortega. – A szívünket is kitettük a pályára, hiszen az önbizalmunknak nagyon kellett ez a győzelem. A Dabas védekezése nagyon kemény volt, nehéz volt feltörni, ugyanakkor támadásban nagyon lendületes volt a játékuk és megnehezítették a dolgunkat. A meccs kulcsa a gyors visszarendeződés volt és ezt jól megoldottuk. A szurkolóink buzdítása nagyon jól jött, nagy támogatást adott.

– Egy küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl – mondta Tomori Győző, a Dabas mestere. – A szezonban most volt a legösszeszedettebb a Csurgó, így sajnos csak 19 gólt sikerült szereznünk. A csapatom nagyot küzdött, erre büszke vagyok. Sokat változtunk pozitív irányba a tavalyi évhez képest, és jó úton járunk. Örülök, hogy idegenben is ekkora tartása volt a fiúknak, méltó partnerei voltunk a Csurgónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában