kosárlabda

2021.10.15. 14:32

Nehéz meccs vár Hendleinékre Szombathelyen

A bajnoki címvédő, jelenleg is listavezető, ebben a szezonban még veretlen Falco KC Szombathely otthonába látogat szombaton a Kaposvári KK együttese. A találkozó 18 órakor kezdődik az Arena Savaria sportcsarnokban.

Kun Zoltán

Nagyon nehéz csata vár a kaposváriakra az alapszakasz hatodik fordulójában. A hat magyar válogatott játékost felvonultató vasi alakulatban rendszerint a Váradi Benedek, Somogyi Ádám, Benke Szilárd, Keller Ákos, Golomán György ötös kezd. A hatodik ember Perl Zoltán, ám ő a padról érkezve is tizennyolc pontot átlagol. Mellettük csak két légióst foglalkoztat jelenleg a szombathelyi alakulat a horvát Boris Barac, valamint az amerikai Marvin Deray Clark személyében.

A sárga-fekete együttes eddig hat találkozót vívott a bajnoki alapszakaszban és valamennyit magabiztosan nyerte. Legutóbb szerdán léptek pályára Benkéék, amikor az újoncot fogadták. Esélyeshez méltó játékkal egy félidő alatt eldöntötték a találkozót a nyíregyháziak elleni összecsapást, melyet végül kereken harminc ponttal, 109–79-re nyertek meg. Nem véletlenül nyilatkozta a találkozót követően Milos Konakov vezetőedző, hogy csapata sikeresen megvalósította, amit előzetesen elterveztek. Tíz főt rotáltak az erőltetett, többfrontos szereplés miatt. Harmincegy gólpasszal (!) zártak, ami jól mutatja, hogy csapatként kosárlabdáztak. Talán ez, ami leginkább nem ment a kaposváriaknak a legutóbbi, hazai pályán elvesztett találkozón az Atomerőmű SE ellen.

Ha a somogyiak eredményesek szeretnének lenni a Riga elleni Bajnokok Ligája-meccsre is készülő szombathelyiek ellen, akkor ebben mindenképp előrébb kellene lépni. Nikola Lazics, a Kaposvári KK vezetőedzője is ezt jelölte meg fő célként, amikor a paksiak elleni vereséget követően a folytatásról beszélt. A kaposváriak a hazai kudarccal rontottak mérlegükön. A két győzelem mellett három vereséget számlálnak, amivel a hatodikról a tizedik helyre estek vissza a bajnoki tabellán. A Falco ellen a tisztes helytállás alapkövetelmény, míg a győzelem a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése lenne.

Ezek is érdekelhetik