kézilabda

2021.11.16. 09:12

Bregar a bajnokságban is győztes meccsel kezdett

Érden megszerezte a szezon harmadik bajnoki sikerét a Siófok KC a női kézilabda NB I.-ben. Nem ment igazán a játék Kiss Nikiéknek, ám az Uros Bregar edző által preferált védekezés ezúttal is sikerhez segítette őket.

Keszthelyi Zoltán

A magát a balkáni edzők közé soroló Uros Bregar szerint a jó csapat a védekezéssel kezdődik és ez utóbbi Érden is átsegítette a nehézségeken a balatoniakat, akiknél újra pályára lépett a legutóbbi három találkozót kihagyó Böhme, aki 16 perc alatt három lövésből két gólt szerzett egy kihagyott büntetővel. Bregar edző bemutatkozó, Alba elleni továbbjutással végződő Magyar Kupa meccsének második félidejében tíz gólt engedélyeztek ellenfelüknek, ami a szezon legjobb egy félidő alatt bemutatott védekezése volt, most Érden pedig huszonhatot kaptak, melyből húsz volt akcióból, ami a legkevesebb a szezonban hatvan perc alatt. Elődjének, Danyi Gábornak is sikerült Dunaújvárosban huszonhaton tartani a házigazdákat, ám az egyszeri teljesítmény volt folytatás és előzmény nélkül.

Az érdi siker értékét növeli, hogy nem játszottak jól a balatoniak, akik szemmel láthatóan nincsenek a legjobb állapotban, a sikerükhöz – a csapat állapotához képest – jónak mondható védekezés mellett Kiss Nikolett góljai is kellettek, aki szezoncsúcsot ért el a hat találattal a Szombathelynek dobott négy után, mely tizenhárom lövésből született. Mindkét félidőben három-három alkalommal talált be, az elsőben ezzel a legeredményesebb balatoni volt, míg a másodikban Puhalák is „betársult” hozzá hárommal.

Bregar edző két sikerrel nyitott a siófoki kispadon, két egymást követő győzelemnek legutóbb hat hónapja, májusban örülhettek a szurkolók, amikor otthon az óváriakat, majd idegenben a várdaiakat verték Jezicék.

Érd–Siófok KC 26–28 (13–13)

Érd Aréna, 500 néző. Vezette: Bóna Sz., Földesi Cs.

Érd: Kántor – Csáki 3, Mód, Sztankovics, Szabó K. 11(5), Vukajlovic 8, Fekete 1. Csere: Györkös (kapus), Paróczy 2, Horváth D., Landi, Kiss D., Kopecz 1(1), Kóka, Pécsi. Vezetőedző: Horváth Roland.

Siófok KC: Csapó – Such 3, Kiss N.6, Jezic 2, Lakatos 1, Debreczeni-Klivinyi 2, Puhalák 4. Csere: Vojnovic (kapus), Böhme 2(1), Wald 1, Janjusevic 3, Sirián 1, Holta 2(2), Juhász 1. Vezetőedző: Uros Bregar.

Kiállítások: 8(2), illetve 2(2) perc.

Hétméteresek: 7/6(2/2), illetve 5/3(2/1).

Fotóillusztráció: Németh A.

Címkék#SKC

Ezek is érdekelhetik