giro d'italia

2021.11.03. 18:36

Kaposvárt is érinti a 2022-es Giro d'Italia útvonala

Május 6-án, pénteken a Budapest-Visegrád etappal kezdődik, egy fővárosi időfutammal, majd egy Kaposvár-Balatonfüred szakasszal folytatódik a jövő évi, 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny.

Sonline

Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzõje a célba érkezik a 104. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik, Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszán Ascoli Picenóban 2021. május 13-án. A 12. helyen céba ért Valter Attila átvette a vezetést az összetettben.

Forrás: MTI / EPA-ANSA

Fotó: Luca Zennaro

A magyarországi Nagy Rajt és a viadal első három szakaszának szerdai, budapesti ismertetőjén Paolo Bellino, a olasz körversenyt szervező RCS Sport igazgatója elmondta, hogy a program május 4-én, szerdán a Hősök terén kezdődik egy csapatbemutatóval.

Az éles verseny két nappal később a 195 kilométeres Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá. Május 7-én, szombaton egy 9,2 kilométeres egyéni időfutamot rendeznek Budapest szívében: a biciklisták a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek. A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny. A somogyi megyeszékhelyet érintő szakasz lesz a kerékpáros körverseny leghosszabb szakasza a 200 kilométer feletti távval. Erről Paolo Bellino azt mondta: egy szinte teljes Magyarországot bemutató szakaszt kínálnak, amely az országimázs szempontjából nagyon fontos lesz, hiszen a versenyzők körbe tekerik majd a magyar tengert. Véleménye szerint ez egy nagyon gyors etap lesz és sprintbefutóval fog végződni.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos arra hívta fel a figyelmet, hogy ekkora haszna még egy elmaradt versenynek nem volt, mint a Giro 2020 májusára tervezett három magyar szakasznak.

A versenyzők a kaposvári szakaszt követően Olaszországba utaznak, ahol egy napnyi pihenés után folytatják a versenyt május 10-én és május 29-én fejezik be a nem mindennapi megmérettetést.

Paolo Bellino kitért arra, hogy a 2020-ra tervezetthez képest változtatniuk kellett a magyarországi útvonalon, többek között az egyéni időfutamot kellett áttenniük egy másik helyszínre. Hozzátette: jövő májusban péntektől vasárnapig egy teljes hétvégét szánnak Magyarországon a Girónak, amely komoly kihívás, egyben azt ígérte, hogy nagy show lesz.

A Giro d'Italiáról Szita Károly, polgármester is hírt adott közösségi oldalára feltöltött videójában is, amelyben kiemelte: 100 millióan nézik majd a körversenyt.

 

Forrás: MTI/Nemzeti Sport

Borítókép: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában