Labdarúgás

2021.11.27. 08:16

Kevesen vannak, de így is áttörné a gátat a Kaposvári Rákóczi

Az NB III. Nyugati csoportjának 19. fordulójában, vasárnap, 13 órakor a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő otthonában szólítják pályára a Kaposvári Rákóczi FC együttesét.

Klein Péter

Különleges mérkőzés vár a somogyi zöld-fehérekre, hiszen Nagy Tamás tanítványai ebben a bajnoki kiírásban még nem tudtak idegenben pontot szerezni. Erre azonban most minden esélyük megvan. A Fejér megyei ugyanis az egyik legrosszabb formában lévő együttes, mely eddig csak két győzelmet tud felmutatni 18 forduló során. Így nem is meglepő, hogy az utolsó előtti, 19. helyről várják a találkozót a gárdonyiak, akik eddig tíz pontot gyűjtöttek. A Rákóczi ennek pont a dupláját, amivel a tizennegyedik helyet foglalja el.

– Nem szabad arra gondolni, hogy a Magyar Kupában mi történt, de nyilván az egy nagyon pozitív dolog, hogy akkor nyerni tudtunk – fogalmazott Szederkényi Ádám, a Kaposvári Rákóczi FC saját nevelésű középpályása. – Ez a mérkőzés ugyanolyan fontos, mint az volt. Abból a szempontból pedig még fontosabb, hogy a csapat még nem nyert idegenben. Itt a remek alkalom, hogy ez megtörténjen. Azon vagyunk, hogy megszakítsuk ezt a sorozatot. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy minél jobb eredménnyel zárjuk a félszezont.

A két csapat augusztusban egyszer már összemérte erejét. A MOL Magyar Kupa első körében ugyanis pont a csoportrivális otthonában jutott tovább a Kaposvári Rákóczi FC egy hosszabbításba torkollott találkozón János Norbert 105. percben szerzett találatával. A kaposváriak akkor még igen alakulófélben voltak, mostanra azonban már sokkal összeszokottabb a játékuk. Azonban az mindenképp ellenük szól, hogy igen rövid a kispad, amit a meghatározó játékosuk sérülése és betegsége után ezúttal két alapember eltiltása is tovább kurtít. Bíró Dominiket ugyanis két sárgával kiállították a hétközi, Érd elleni döntetlen alkalmával, míg Borbély Ákos azon a találkozón gyűjtötte be ötödik sárga lapját.

– Sajnos kevesen vagyunk, nem egyszerű a helyzetünk, a csapat viszont egyben van – tette hozzá Szederkényi Ádám. – Mindenre felkészültünk, és szeretnénk egy jó eredménnyel zárni a vasárnapi meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában