quad sport

2021.11.23. 14:31

Mohácsi Zsófia lehet az idei quad junior bajnok!

Kecelen zárult a short track quad versenyek bajnoksága ebben az évben. Mohácsi Zsófia, a mindössze 13 esztendős kaposvári versenyző kiválóan szerepelt a versenyen, de a quad cross stílusú bajnokságban a junior bajnoki cím elnyerésében is reménykedhet. Erre okot adhat a nagykálói futamon bemutatott inspiráló versenyzése is.

Barkóczy László

Zsófia stabil és kiegyensúlyozott versenyzést mutatott egész évben. Az év összes bajnoki futamán indult Honda TRX400 quadjával, legyen szó bármelyik versenystílusról.

– Én legjobban a quad cross stílusú versenyeket kedveltem ebben az évben is – kezdte meg beszámolóját Mohácsi Zsófia. – Az így tervezett versenyeknél inkább a saját erőnkre, állóképességünkre és tapasztalatunkra kellett támaszkodni, és nem csak a quadunk erejére. Pár hete Nagykálóban volt az idei utolsó megmérettetésem ebben a stílusban. Csak erre az egy versenyre közel ezer km-t utaztunk, de nagyon megérte. Igazán nehéz pálya volt, egy bezárt homokbánya területén jelülték ki a szervezők a rendkívül technikás nyomvonalat. Számomra szolkatlan volt a talajösszetétel, és a meredek falakkal és kiugrókkal tarkított útvonal. Szükség is volt bizony az összes tapasztalatomra. Nagy küzdelemben, de sikerült megszereznem a második helyet, így elég sok bajnoki pontot tudtam gyűjteni.

Ezzel a versennyel zárult a HQC quad cross idei évi sorozata. Zsófi szerényen csak annyit árult el, a pontok alapján junior bajnoki címre számít, de a hivatalos díjátadót megvárja a bejelentéssel, ami decemberben lesz.

Zsófi másik kedvence, a quad track stílus utolsó versenye november elején lett volna Miskolcon, a Quad Track Arénában salakpályán. Ezt azonban az időjárás miatt elnapolták.

A short track stílusban megrendezett, utolsó bajnoki futamot Kecelen tartották, és természetesen Zsófi ezen a versenyen is indult.

– Ezen a pályán már versenyeztem korábban, így jól ismertem – folytatta az ifjú quados. – A gépemet Feitner Viktor, a Kaposvári Autósport Egyesület elnöke átépítette úgy, hogy a legjobb legyen erre a pályára. A verseny három hét körös futamból állt. Ebben a stílusban nagyon fontos a jól elkapott rajt, az első kanyar után már nehéz az előzés, ugyanis a keceli pályán kevés az előzési pont. A versenypálya több részén is maximális sebességgel száguldunk. Az egyenesekben az én quadomnál ez körülbelül száztíz km/h-s sebességet jelent. Ez a stílus nagy motorerőt kíván meg a quadtól, és még nagyobb koncentrációt és felkészültséget igényel a versenyzőktől. Első futam jól sikerült, jó ütemben rajtoltam, utána a megbeszéltek szerint csak a pozíciómat védtem és nem koncentráltam az előzésre. A második futam elején meg kellett ismételni a rajtot, sajnos ez kicsit megzavart. A harmadik futamot már jobban éreztem, de a hetedik körben már eléggé elfáradt a csuklóm. Boldog voltam, mert édesapámmal, Mohácsi Balázzsal közösen megbeszélt és kitűzött célok sikerültek. A nap végén a dobogó harmadik fokára álhattam fel, amivel ismét bajnoki pontokat gyűjthettem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában